Μια εφαρμογή στο κινητό σε ενημερώνει αν η γάτα μας είναι χαρούμενη ή πονάει

Οι ιδιοκτήτες γάτων στους οποίους αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες του κατοικιδίου τους με το κινητό τους έχουν πλέον μια νέα δικαιολογία για να το κάνουν: μπορεί αυτό να βοηθάει την ίδια τη γάτα.

Μια τεχνολογική εταιρεία για την υγεία των ζώων στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα, η Sylvester.ai, κατασκεύασε μια εφαρμογή, την Tably, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να ενημερώσει αν η γάτα πονάει.

Η εφαρμογή κοιτάζει την θέση των αυτιών και του κεφαλιού της γάτας, αν κλείνει τα μάτια της, αν έχει ένταση στη μύτη της και αν κουνάει τα μουστάκια της για να διαγνώσει αν το ζώο πονάει.

Μια έρευνα του 2019, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports, διαπίστωσε ότι η αποκαλούμενη "κλίμακα με γκριμάτσες των αιλουροειδών" (ή αλλιώς FGS) αποτελεί ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο για την αξιολόγηση του έντονου πόνου στις γάτες.

Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους νέους κτηνιάτρους, λέει η δρ. Λιζ Ρέλε την κλινικής Wild Rose Cat στο Κάλγκαρι, όπου οι κατασκευαστές δοκίμασαν τον αλγόριθμο.

 

ΜΑΡ.ΜΙ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ