Η ρωσική οικονομία θα μπορέσει να αντέξει, στην περίπτωση που επιβληθούν περιορισμοί στο δημόσιο χρέος οι οποίοι συζητούνται αυτή την στιγμή στην Δύση, βασιζόμενη στις εγχώριες τράπεζες που θα παρέχουν αρκετή ζήτηση για κρατικά ομόλογα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ

«Γενικά, θέλω να πω, ότι θα αντέξουμε όλους τους περιορισμούς, που συζητούνται σήμερα» δήλωσε ο Σιλουάνοφ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «δεν θα πρέπει να φθάσουν εκεί τα πράγματα».

Ο Σιλουάνοφ, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει περάσει την κορύφωση του πληθωρισμού.

«Κατά την άποψη μας, περάσαμε αυτή την κορύφωση του πληθωρισμού, την οποία και έπρεπε να περάσουμε. Επειδή, αρχής γενομένης από φέτος, έχουμε φέρει τη δημοσιονομική πολιτική στα φυσιολογικά επίπεδα, δεν έχουμε πρόσθετα δημοσιονομικά κίνητρα για να θερμάνουμε την οικονομία», δήλωσε ο Σιλουάνοφ, προσθέτοντας ότι «οι νομισματικές αρχές λαμβάνουν, θα λέγαμε, μέτρα για να χτυπήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα αδυναμία του ρουβλίου είπε ότι αυτή οφείλεται σε γεωπολιτικούς παράγοντες, προσθέτοντας ότι τέτοιες ταχείες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας είναι συνήθως προσωρινές.

Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε απότομα σήμερα Παρασκευή, επεκτείνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και 15 μήνες, λόγω των φόβων για κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης, ενώ τα κρατικά ομόλογα και οι μετοχές υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters/Μ.Μ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ