Η ισραηλινή τεχνολογία οδηγεί τον κόσμο στην έξοδο από την κρίση του COVID-19

Η ισραηλινή τεχνολογία οδηγεί τον κόσμο στην έξοδο από την κρίση του COVID-19

- Στο Συνέδριο Καινοτομίας της IMPROVATE, οι ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας παρουσίασαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και επενδυτές από την Ευρώπη λύσεις για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

- Irina Nevzlin, Ιδρυτής και Πρόεδρος της IMPROVATE: «Όταν οι εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται αποτελεσματικά με τις κυβερνήσεις, προσφέρονται στους πολίτες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.»

Το Συνέδριο Καινοτομίας της IMPROVATE, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη εβδομάδα, ασχολήθηκε με την επόμενη ημέρα της κρίσης. Ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας παρουσίασαν λύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ιατρικής τεχνολογίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Ευρωπαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επενδυτές.

IMPROVATE Innovation Conference

Το συνέδριο άνοιξε η Ιδρυτής και Πρόεδρος της IMPROVATE, Irina Nevzlin, η οποία δήλωσε ότι πιστεύει ακράδαντα στις αμοιβαίως επωφελείς λύσεις: «Όταν οι εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται αποτελεσματικά με τις κυβερνήσεις, προσφέρονται στους πολίτες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η IMPROVATE είναι μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά διαφορετικούς φορείς με επίκεντρο την εξεύρεση λύσεων και καθιστά δυνατή αυτήν την αμοιβαίως επωφελή προσέγγιση.»

Μιλώντας για τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού στην Ανατολική Ευρώπη, ο πρώην Πρόεδρος της ΒουλγαρίαςRosen Plevneliev δήλωσε ότι ο απόηχος της κρίσης αποτέλεσε τεράστια ευκαιρία για τις ισραηλινές εταιρείες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, καθώς εκσυγχρονίζουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψής τους. «Ορισμένα από τα προϊόντα που έχουμε δει σήμερα είναι πραγματικά μοναδικά… Ελάτε στην περιοχή μας, θα σας ανοίξουμε τις πόρτες. Πολλά χρήματα θα επενδυθούν κατά τα προσεχή έτη για τη βελτίωση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια από την Ευρώπη, κρατικά κεφάλαια. Πρέπει να σας φέρουμε στην αγορά μας και να κάνετε καλές δουλειές εδώ.»

Σε ένα πάνελ με θέμα τον τουριστικό κλάδο στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Orit Farkash-Hakohen ανέφερε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι τεχνολογικής φύσεως, καθώς η καινοτομία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός ενιαίου παγκόσμιου τεχνολογικού προτύπου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ελεύθερη αεροπλοΐα, μετά από την άρση των απαγορευτικών.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε: «Οι λύσεις πρέπει να επικεντρώνονται στην ασφάλεια... πρέπει να ενσωματώσουμε συστήματα ανέπαφων πληρωμών, με τα οποία διασφαλίζεται η πρόσβαση χωρίς φυσική επαφή. Αυτά είναι τα συστήματα που θα χρειαστούν.»

Ο Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Moshe Leon ανέφερε ότι ενώ η Ιερουσαλήμ είναι μια πόλη με μακρά και πλούσια ιστορία, υπήρξε πάντοτε και ένας τόπος νέων ιδεών. «Η Ιερουσαλήμ, ακόμη και κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ημερών του κορωνοϊού, συνέχισε να αναπτύσσει την οικονομία της καινοτομίας. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις μεγάλες εταιρείες και μαζί βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, του νεοφυούς έθνους.»

Σε ένα πάνελ για την ιατρική καινοτομία και τις ιατρικές τεχνολογίες, η Zoya Paunova, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Βουλγαρίας, δήλωσε ότι πρέπει να αντληθεί ένα σημαντικό δίδαγμα από το οικοσύστημα καινοτομίας του Ισραήλ: «Μην καινοτομείτε για τον εαυτό σας, καινοτομήστε για τον κόσμο και τότε ο κόσμος θα έρθει και θα επενδύσει σε εσάς.»

Αρκετές ισραηλινές εταιρείες παρουσίασαν προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες για νέες και σωτήριες θεραπείες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Ο Amir London, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας Kamada έδειξε πώς η θεραπεία αντισωμάτων κορωνοϊού (IgG) της Kamada μπορεί να βοηθήσει τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Η Adi Jacobson, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Zebra Medical Vision, παρουσίασε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Zebra για τον έγκαιρο εντοπισμό χρόνιων παθήσεων σε μεγάλους πληθυσμούς. Η Ayala Bliah, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sivan, περιέγραψε πώς το Moovcare ως ιατρική εφαρμογή βελτιώνει τη μακροβιότητα των ασθενών με καρκίνο και βοηθά τους ογκολόγους στην καλύτερη διαχείριση των ιατρικών επισκέψεων και των προτεραιοτήτων. Ο Ilan Cohen, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο Ron Nagar, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TempraMed Israel, αναφέρθηκαν στη μετάβαση στην κατ' οίκον περίθαλψη και τις επιπτώσεις της στην ψυχρή αλυσίδα εφοδιασμού και τη συμμόρφωση των χρηστών. Ο Guy Halpern, Αντιπρόεδρος Προϊόντων και Κλινικής Έρευνας της Inovytec Medical Solutions, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κατασκευάζει πρακτική και εύχρηστη τεχνολογία για καρδιακά και αναπνευστικά έκτακτα περιστατικά. Ο Dvir Dahary, Συνιδρυτής και Επικεφαλής Επιστήμονας της Geneyx, αναφέρθηκε στην καλύτερη ανάλυση των δεδομένων της κλινικής γενετικής για καλύτερη προγνωστική,προληπτική και εξατομικευμένη ιατρική, καθώς και ιατρική ακριβείας. Η Shani Toledano, Προεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, και η Gabi Polliack, Διευθύντρια Μάρκετινγκ, τηςHT BioImaging, παρουσίασαν τη λύση της εταιρείας, η οποία αποτελεί το πρώτο απεικονιστικό εργαλείο διάχυσης της θερμότητας για την ταξινόμηση και τη διάγνωση του καρκίνου στον χώρο περίθαλψης και στο χειρουργείο.

Ο Max Simonovsky, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Soapy , παρουσίασε την εμπειρική τεχνολογία πίσω από το CLEAN, την επαναστατική, βασισμένη σε δεδομένα, συσκευή υγιεινής των χεριών - η Soapy αναγνωρίστηκε ως μία από τις 5 κορυφαίες τεχνολογίες απολύμανσης και υγιεινής των χεριών το 2020 και έλαβε παγκόσμια βραβεία.

   

Σε ένα πάνελ για τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες και τις επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων λόγω του κορωνοϊού, η Υφυπουργός Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, κα. Karina Angelieva, δήλωσε ότι η κρίση επιταχύνει την υιοθέτηση των τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης στην εκπαίδευση.

Ο Εκπαιδευτικός και Εκπαιδευτικός Ερευνητής Alexander Schneider της Daata Etech Lab παρουσίασε ένα εκπαιδευτικό σύστημα για την ομαδική σκέψη και μάθηση, το οποίο αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε από την εταιρεία.

Ronit Hassin Hochman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IMPROVATE: «Η ισραηλινή καινοτομία είναι παγκοσμίως γνωστή. Μετά από κάθε συνέδριό μας, λαμβάνουμε αιτήματα από χώρες που θέλουν να εκτεθούν στις ισραηλινές τεχνολογίες. Η κρίση του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την επιθυμία των κυβερνήσεων να υιοθετήσουν καινοτόμες τεχνολογίες, και η IMPROVATE βρίσκεται σε επαφή με κυβερνήσεις για την προώθηση των ισραηλινών εταιρειών.»

Σχετικά με την IMPROVATE:

Η IMPROVATE ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με όραμα να καταστήσει την καινοτομία και την τεχνολογία προσιτές σε όλους. Λειτουργώντας από το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ, η αποστολή της IMPROVATE είναι να συνδέει φορείς που επιφέρουν την τεχνολογική αλλαγή με ηγέτες και υπευθύνους λήψης αποφάσεων, μέσω διεθνών συνεδρίων, επιχειρηματικών αντιπροσωπειών και συμφωνιών μεταξύ κυβερνήσεων και εταιρειών, προκειμένου να συμβάλλει στην επίτευξη παγκόσμιας προόδου μέσω της καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας: improvate.net

Επικοινωνία: info@improvate.net

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ