Η δυτική υποστήριξη έκανε να αποτύχει «η στρατηγική εκφοβισμού της Μόσχας»

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο έναντι των φόβων για ρωσική επίθεση, η οποία επέτρεψε, σύμφωνα με τον ίδιο, να οδηγηθεί σε αποτυχία «η στρατηγική εκφοβισμού» που εφαρμόζει η Μόσχα.

Καθώς το Κίεβο δέχθηκε αυτή την εβδομάδα τις επισκέψεις ηγετών της Βρετανίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Ολλανδίας και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τρίτη τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, «το κύμα των ξένων αντιπροσωπειών που επισκέπτονται την Ουκρανία εμποδίζει τη Ρωσία να δηλητηριάσει περισσότερο την κατάσταση από την άποψη της ασφάλειας», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Παρά τις απειλές (...), οι εταίροι μας πιστεύουν στην Ουκρανία και αυτό σημαίνει πως η στρατηγική εκφοβισμού της Μόσχας δεν λειτουργεί. Η Ρωσία έχασε αυτή την παρτίδα», δήλωσε.

Οι επισκέψεις ξένων ηγετών «μειώνουν πολύ τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά την ασφάλεια και περιπλέκουν τα πράγματα για το Κρεμλίνο», εκτιμά.

Η Ουάσινγκτον διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, πως διαθέτει αποδείξεις -τις οποίες δεν παρουσίασε- ότι η Μόσχα ετοιμάζει ένα βίντεο με μια ψεύτικη ουκρανική επίθεση για να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από την Ουάσινγκτον για τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, οι οποίες «δεν εξέπληξαν» το Κίεβο.

«Έχουμε δει από το 2014 πολυάριθμες ύπουλες ενέργειες από τη Ρωσία, έχουμε δει ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός όταν προσπαθούν να κατασκευάσουν ψεύδη και να κατηγορήσουν την Ουκρανία», υποστήριξε.

«Είναι πολύ σημαντικό τέτοια σχέδια (...) να αποκαλύπτονται και να μπορούμε να τους αντισταθούμε», πρόσθεσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΓΑ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ