Γκ. Σαπς: "Γνωρίζω ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι οδυνηροί, αλλά είναι απαραίτητοι"

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητοι οι οδυνηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η επιφυλακτική προσέγγιση απέναντι σε χώρες όπως η Γαλλία προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής του κορονοϊού απέναντι στην οποία οι εμβολιασμοί πιθανόν να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες να διατηρήσει τους περιορισμούς για την καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Γαλλία παρότι ήρε τους αντίστοιχους για τους ταξιδιώτες από μεσαίου κινδύνου ή αλλιώς χώρες στην "πορτοκαλί" κατηγορία επικαλούμενη ανησυχία για τα κρούσματα που αφορούν την παραλλαγή Βήτα.

Η Γαλλία χαρακτήρισε μεροληπτικά τα μέτρα καραντίνας της Αγγλίας και είπε ότι αυτά δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των κρουσμάτων της παραλλαγής Βήτα στη Γαλλία προέρχονται από την νήσο Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

"Ανυπομονώ να γίνει όλος ο κόσμος πιο προσβάσιμος. Κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

"Το ξέρω ότι είναι οδυνηρό, αλλά θεωρώ ότι γενικώς ομιλώντας, οι τηλεθεατές σας προφανώς προτιμούν να είμαστε προσεκτικοί παρά απερίσκεπτα ενθουσιώδεις ως προς αυτό και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε", είπε.

Ερωτηθείς για τη διαμάχη με τη Γαλλία, έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς, ο Σαπς απάντησε ότι ελπίζει να "εξομαλυνθεί" η κατάσταση.

"Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε και κυρίως με δεδομένο ότι τα έχουμε πάει τόσο καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα αν τυχόν εμφανιστεί μια παραλλαγή που δεν θα καλύπτεται από τον εμβολιασμό, κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό έχοντας φτάσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα", πρόσθεσε ο υπουργός στο BBC.

Ο ίδιος ζήτησε υπονομή και είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί η πρώτη ευκαιρία για να εξεταστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Γαλλία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΜΑΡ.ΜΙ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ