Τέσσερις ελληνικές παρουσίες συγκαταλέγονται στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει 2.153 ονόματα, με συνολική περιουσία 8,7 τρισ. δολάρια.

Ειδικότερα, ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την 804η θέση. Ακολουθεί ο εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης (838η θέση) με περιουσία 2,7 δισ., ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore International (1.116η θέση) με 2,1 δισ. δολάρια και τέταρτος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης(1349η θέση) με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια.

  
Την ίδια ώρα οι Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι στη φετινή λίστα του Forbes είναι τέσσερις. Πρόκειται για τον νορβηγικής καταγωγής, με κυπριακή υπηκοότητα Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 10.8 δισ. δολάρια (129η θέση).

Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βρίσκεται στη θέση 1.717 με περιουσία 1.3 δισ. η οποία προέρχεται κυρίως από τη συμμετοχή του στην αεροπορική EasyJet αλλά και από τον Όμιλο Easy Group που περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως η easyHotel, η easyCar και η easyCoffee.

Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη του Forbes βρίσκεται η Κλέλια Χατζηιωάννου. Με περιουσία 1.2 δισ. βρίσκεται στη θέση 1.818 και οι κύριες πηγές του πλούτου της προέρχονται από την EasyJet, ακίνητα στην Ευρώπη και έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών, ενώ στη 1.941η θέση με περιουσία 1.1 δισ. κατατάσσεται ο Πόλυς Χατζηιωάννου, αδελφός του Στέλιου και της Κλέλιας με την περιουσία του να προέρχεται από το μερίδιο του στην EasyJet, την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση και από επενδύσεις σε ακίνητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Νορβηγία. 

Στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, αυξάνοντας την περιουσία του τα 131 δισ. δολάρια. Ακολουθούν οι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ.

naftemporiki.gr

Φωτογραφία: forbes.com

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ