Δύο τυχαία περιστατικά έσωσαν τη ζωή του Έλληνα εργαζομένου του ΟΗΕ, Αντώνη Μαυρόπουλου, ο οποίος στάθηκε τυχερός και δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Μαυρόπουλος, πρόεδρος παγκόσμιας ένωσης στερεών αποβλήτων, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha περιέγραψε το πώς έχασε την μοιραία πτήση που συνετρίβη παρασύροντας στον θάνατο και τους 157 επιβαίνοντές του.

Όπως είπε, έχασε το αεροπλάνο λόγω «δύο τυχαίων περιστατικών». «Είχα τη βαλίτσα μου μαζί μου και δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν», δήλωσε εξηγώντας το τι συνέβη και συνέχισε: «Η άλλη πτήση μου έφτασε στην ώρα της, ο υπεύθυνος που ήταν να με παραλάβει για την επόμενη πτήση μου άργησε 5 λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει».

Αυτό το περιστατικό ήταν ο λόγος που ο κ. Μαυρόπουλος έφτασε στην πύλη επιβίβασης με καθυστέρηση 2 λεπτών και δεν του επετράπη η είσοδος στο αεροσκάφος.

«Έφτασα στην πόρτα 2 λεπτά αφότου είχε κλείσει. Είχα νεύρα που δεν με άφησαν να μπω».

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του έβγαλαν εισιτήριο για μία πτήση που θα έφευγε ύστερα από 3 ώρες. Όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί, όμως, η ασφάλεια του αεροδρομίου του ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να ταξιδέψει καθώς είναι ο μόνος επιβάτης της προηγούμενης πτήσης που δεν επιβιβάστηκε και κρίθηκε ύποπτος.

Εκείνη την ώρα το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί και οι υθύνοντες δεν γνώριζαν το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Τελικώς αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και ταξίδεψε με άλλη πτήση στον τελικό του προορισμό.

cnn.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ