Εν μέσω της κρίσης στη Βενεζουέλα, η δεύτερη από τις δύο γραμμές που είχε γράψει ο Μπόλτον στο πάνω μέρος της σελίδας του κίτρινου σημειωματάριού του, το οποίο κρατούσε στο δεξί χέρι του, τράβηξε την προσοχή: «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», διαβάζει κανείς, αν μεγεθύνει αρκετά τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου.

 
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, τι σημαίνει η σημείωση αυτή, αμερικανός αξιωματούχος περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο αριθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην ερώτηση εάν επίκειται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, ο Μπόλτον επανέλαβε — όπως και ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα — ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι.

Οι ΗΠΑ ενέτειναν ακόμη περισσότερο την πίεση στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας κυρώσεις σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Προέτρεψαν επίσης τον στρατό να αποδεχθεί την «ειρηνική» μεταβίβαση της εξουσίας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο της Βουλής που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

in.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ