Δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι νέες εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν στις 05.06 και 05.27 (τοπική ώρα) από την περιοχή Κάλμακοντά στο λιμάνι της Γουνσάν. Διένυσαν απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων και έφτασαν σε ύψος 30 χιλιομέτρων πριν πέσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Όπως δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, Τζέονγκ Κίονγκ Ντου, οι βαλλιστικοί πύραυλοι αναγνωρίστηκαν ως διαφορετικού τύπου από όλους τους προηγούμενους που είχαν δοκιμαστεί ως σήμερα.

Λυπηρές χαρακτήρισε τις εκτοξεύσεις το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διευκρίνισε πάντως ότι οι πύραυλοι δεν έφθασαν στην ιαπωνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Λι Πίτερς, εκπρόσωπος των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, αρκέστηκε να αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

(Πηγή: «Associated Press», «Reuters») / https://www.902.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά