Δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στην Πολωνία ως ύποπτα για επίθεση εναντίον συνεργάτη του Ναβάλνι

Δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στην Πολωνία ως ύποπτα για επίθεση εις βάρος του Λεονίντ Βολκόφ, συνεργάτη του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσάντας.

O Βολκόφ υπέστη τραύματα από χτυπήματα με σφυρί κατά την επίθεση εις βάρος του στις 12 Μαρτίου έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Λιθουανίας είχε υποστηρίξει όταν έγινε η επίθεση ότι επρόκειτο για έργο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και το Κρεμλίνο είχε τότε αρνηθεί να σχολιάσει.

Οπως είπε ο Ναουσέντα, οι ύποπτοι θα μεταφερθούν στη Λιθουανία.

"Ευχαριστώ την Πολωνία για την πολύ καλή δουλειά. Το συζήτησα με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την υπηρεσία πληροφοριών για την επιχείρηση, η οποία ανέλαβε την αρχική, τη σημαντικότερη προκαταρκτική εργασία", δήλωσε ο Ναουσέντα.

Ο Βολκόφ από την πλευρά του κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίθεση.

Πριν από την επίθεση, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Reuters ότι οι ηγέτες του κινήματος του Ναβάλνι που είναι εξόριστοι φοβούνται για τη ζωή τους.

Ο Ναβάλνι, ο πιο δριμύς πολέμιος του Πούτιν, πέθανε τον Φεβρουάριο σε φυλακή του Αρκτικού Κύκλου.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι πέθανε από φυσικά αίτια, ενώ οι υποστηρικτές του ότι δολοφονήθηκε από τις αρχές, κάτι το οποίο διαψεύδει το Κρεμλίνο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP/ΜΑΡ.ΜΙ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ