Ο μεγάλος διανοητής και θρησκευτικός ηγέτης έφυγε από το νοσοκομείο του Δελχί, μετά απ την τριήμερη εισαγωγή του σε αυτό με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όπως αναφέρει το Associated Press ο Θιβετιανός ηγέτης δήλωσε μετά την έξοδο του απο το νοσκομείο "καλά, σχεδόν καλά".

Ο αντιπρόσωπος του Tenzin Taklha, δήλωσε οτι ο 83χρονος άντρας υπέφερε απο έναν "ελαφρύ βήχα" αλλά τώρα "πάει μια χαρά".

Ο Δαλάι Λάμα βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, έφυγε για την Ινδία και μένει εκεί για 60 χρόνια τώρα, μετά απο την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον του κινέζικου καθεστώτος. Τώρα ζει στην πόλη Dharamsala της Ινδίας εξόριστος.

"Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής" όπως δήλωσε και πάλι ο Κος Τακλχα στο AFP. Και συνεχίζει, μία μέρα πριν ο Κος Λάμα είχε επιστρέψει στην κανονικότητα του και έκανε και κάποιες ασκήσεις. Θέλει να περάσει κάποιες ημέρες στο Δελχί πρίν επιστρέψει ξανά στην Νταραμσάλα.

Η Κίνα πήρε στην εξουσία της το Θιβέτ το 1950 και το καθεστώς της έβλεπε τον Δαλάι Λάμα ως επικίνδυνο για την ενότητα των δύο κρατών.Και το ερώτημα το ποιός θα τον διαδεχτεί ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο.

Η Κίνα λέει ότι οι ηγέτες της έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν έναν διάδοχο. Όμως, τον περασμένο μήνα, ο Δαλάι λάμα επανέλαβε ότι οποιοσδήποτε ηγέτης ονομάζεται έτσι από την Κίνα δεν θα γίνει δεκτός από τους Θιβετιανούς.

Στην θιβετιανή βουδιστική πεποίθηση, η ψυχή του πιο ανώτερου λαμά της επανενσαρκώνεται στο σώμα ενός παιδιού.

https://www.bbc.com/

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ