Ανιχνευτές κινητών θα χρησιμοποιήσει η Βρετανική αστυνομία για να βρίσκει τους χρήστες των συσκευών ενώ οδηγούν.

Ένα προειδοποιητικό σινιάλο θα ενεργοποιείται και θα σε προτρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου. Βέβαια, οι ανιχνευτές δε μπορούν να ξέρουν εάν το κινητό το χρησιμοποιει αυτοκινητιστής ή πεζός.

Η μητέρα της Aimee Goldsmith δήλωσε οτι, "11 άτομα έχουν σκοτωθεί απο την χρήση κινητού, κάτι τέτοιο είναι στην σωστή κατεύθυνση".

   
Οι ανιχνευτές αυτοί χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά απο την αστυνομία και είναι παρόμοιο σύστημα με αυτό που χρησιμοποιείται στα συμβούλια!!

Η τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως "εργαλείο επιβολής", δήλωσε η αστυνομία, αλλά στοχεύει στην εκπαίδευση των αυτοκινητιστών και στον εντοπισμό των "hotspots", όπου υπάρχει ανάγκη.

Η  Kate Goldsmith μητέρα ενός απ΄ τα τέσσερα θύματα του αυτοκινιτιστικού ατυχήματος με θύτη τον οδηγό ψυγείου φορτηγού Τomasz Kroker, το 2016 δήλωσε:

"O θάνατος της Έιμυ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Οι περισσότερες μητέρες σχεδιάζουν τους γάμους των παιδιών τους,  εγώ σχεδίασα την κηδεία της"!

Από τον θάνατο της κόρης μου και μετά όποιον οδηγό βλέπω να χρησιμοποιεί κινητό ενώ οδηγεί, τον βλέπω σαν τον εγκληματία που σκότωσε την κόρη μου.

Επίσης είπε οτι, "οι ανιχνευτές δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση".

Ο Kroker σκότωσε την Aimee, τους αδελφούς της Ethan Houghton 13, τον Joshua 11, και τη μητέρα τους Tracy 45 ετών, όταν σε μποτιλιάρισμα, στις 10 Αυγούστου 2016, έπεσε επάνω τους με 50 μίλια / ώρα.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για δέκα χρόνια, αφού ομολόγησε την ενοχή του για θάνατο από επικίνδυνη οδήγηση και τα βίντεο τον έδειξαν στο τηλέφωνό του τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Ένας δικαστής δήλωσε ότι η προσοχή του 30χρονου ήταν τόσο φτωχή που «έκλεισε τα μάτια του» πριν από τη συντριβή στον A34 κοντά στο Newbury.

Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα

Το σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να καταγράψει βίντεο, δοκιμάστηκε αρχικά στο Norfolk πέρυσι.

Ο ανιχνευτής πιάνει σήματα 2G, 3G και 4G και συνεπώς θα αναβοσβήνει για να ειδοποιεί τους ανθρώπους στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τηλέφωνα για κλήση, κείμενο ή δεδομένα.

Εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν μια συσκευή hands-free ή Bluetooth, ο ανιχνευτής θα το αναγνωρίσει και δεν θα αναβοσβήνει.

Η τεχνολογία δεν μπορεί να διακρίνει εάν ένας επιβάτης ή ένας οδηγός ενός οχήματος χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και έτσι το σήμα θα ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από το ποιος χρησιμοποιεί το κινητό.

Η αστυνομία λέει ότι οι δύο ανιχνευτές, που κοστίζουν £ 6.000 ο καθένας, θα βρίσκονται στον A34 του Oxfordshire, αλλά θα αναρτηθούν και σε άλλες τοποθεσίες σε όλη την κοιλάδα του Thames και το Hampshire για αρχή.

Στους οδηγούς που πιάνονται με χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους £ 200 και ποινή, στην άδεια κυκλοφορία τούς, έξι πόντους.

https://www.bbc.com/

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ