2 Αιγύπτιοι νεκροί και η σύζυγος του Ολλανδού πρέσβη βαριά τραυματίας από την φονική έκρηξη

Δύο Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν κατά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή πρεσβεία στον Λίβανο.

Η πρεσβεία δεσμεύτηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μεταφέρει τις σορούς τους στην πατρίδα τους.

Επίσης, έχουν χαθεί τα ίχνη ενός ακόμη Αιγυπτίου υπηκόου που πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι επικοινώνησε με τον ομόλογό του στον Λίβανο Μισέλ Αούν, μία ημέρα μετά τη μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη της Βηρυτού, δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της κυβέρνησης και του λαού της Αιγύπτου με τον αδελφικό λαό του Λιβάνου, εκφράζοντας τη διάθεση της χώρας του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Λίβανο για να στηρίξει τον Λίβανο σε αυτή τη δοκιμασία του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Η σύζυγος του Ολλανδού πρεσβευτή στον Λίβανο τραυματίστηκε σοβαρά από τις εκρήξεις στη Βηρυτό

Η σύζυγος του Ολλανδού πρεσβευτή στον Λίβανο τραυματίστηκε σοβαρά από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως η σύζυγος του Ολλανδού πρεσβευτή νοσηλεύεται. Όπως είπε ο εκπρόσωπος, η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην ολλανδική πρεσβεία, τραυματίζοντας επίσης άλλους τέσσερις ανθρώπους που συνδέονταν με αυτήν.

Ξεκινά η αποστολή βοήθειας από την Κύπρο προς τον Λίβανο

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι κυπριακές Αρχές, ούτως ώστε να επισπευστεί η αποστολή κάθε δυνατής βοήθειας προς τις Αρχές του Λιβάνου, μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (04/08) στο λιμάνι της Βηρυτού.

Εντός των επόμενων ωρών μεταβαίνουν στον Λίβανο 2 ελικόπτερα της Αστυνομίας για συμβολή στις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων. Επιπλέον, μεταφέρονται 8 σκύλοι ιχνηλάτες με τους χειριστές τους, από Αστυνομία και ΕΜΑΚ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνηση του Λιβάνου για βοήθεια και αμέσως τέθηκαν σε κινητοποίηση οι υπηρεσίες.

Εντός των επομένων ωρών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με όλους τις αρμόδιους φορείς, ενώ προγραμματίζεται αποστολή και ιατρικού εξοπλισμού αλλά και φαρμάκων προς τον Λίβανο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, ανταπόκριση Ν. Κάτσικας/Μ. Καλογεράκη/BX

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ