Η Huawei κατήγγειλε τις "αυθαίρετες και ολέθριες" αποφάσεις της Ουάσινγκτον

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei επέκρινε σήμερα τα τελευταία μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν την ικανότητα του κινεζικού ομίλου να αναπτύξει ημιαγωγούς του στο εξωτερικό με βάση την αμερικανική τεχνολογία. .

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι "έχει στοχεύσει στρατηγικά και με ακρίβεια τις αγορές ημιαγωγών από την Huawei, οι οποίες προέρχονται άμεσα"από την αμερικανική τεχνογνωσία.

Πρόκειται για μια απόφαση «αυθαίρετη και ολέθρια» και η οποία «θα έχει συνέπειες σε μεγάλο αριθμό βιομηχανιών στον κόσμο», αντέδρασε η Huawei σε δελτίο Τύπου της.

"Αναπόφευκτα θα υπάρξουν επιπτώσεις στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις σύντομα", τόνισε ο σημερινός πρόεδρος της Huawei Γκουό Πινγκ .

Η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει την Huawei ως απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, καθώς της προσάπτει ότι επιδίδεται σε κατασκοπεία προς όφελος των κινεζικών αρχών και προσπαθεί να παρέμβει στους συμμάχους των ΗΠΑ, ώστε να εμποδίζουν την Huawei να εισέλθει στην αγορά ων δικτύων 5G.

Ο κινεζικός όμιλος, που εδρεύει στο Σενζέν στη νότια Κίνα, ισχυρίζεται ότι είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα νέα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας, που στόχο έχουν να πολλαπλασιάσουν την ταχύτητα και τη δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων.

Απέναντι στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ, "η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί σταθερά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών", τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

"Η Κίνα καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως τις κακόβουλες πράξεις τους", πρόσθεσε το υπουργείο, χαρκτηρίζοντας τους περιορισμούς αυτούς ως "σοβαρή απειλή για τις παγκόσμιες αλυσσίδες εφοδιασμού".

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΓΒΔ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ