Μετά τα παιχνίδια της Τρίτης και της Tετάρτης ολοκληρώθηκε η φάση των 16, του κορυφαίου διασυλλογικού τουρνουά ποδοσφαίρου της Ευρώπης, το Champions League.

Την Τρίτη έπαιξαν Πόρτο - Ίντερ, όπου οι Ιταλοί μας θύμισαν ότι ένα και μόνο γκολ είναι αρκετό να σου δώσει πρόκριση σε φάση νοκ άουτ. Έτσι μετά το 1 - 0 υπέρ τους στο Μιλάνο με το 0 - 0 στην Πορτογαλία πανηγύρισαν την πρόκριση στους 8.

Μετά ακολούθησε το παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτυ - Λειψία. Το 1 - 1 έδινε κάποιες ελπίδες στους Γερμανούς για να παλέψουν την πρόκριση. Όμως στη Μάντσεστερ παίζει ένας παίχτης που λέγεται Χάαλαντ και έβαλε 5 γκολ μόνος του και εάν δεν τον έβγαζε ο Γκουαρντιόλα στο 60' μάλλον θα έβαζε κι άλλα! Το παιχνίδι έληξε με 7 - 0 και σίγουρα οι Γερμανοί στο τέλος δεν κέρδισαν....

     

Την Τετάρτη είχαμε τα μεγάλα ονόματα που καλούνταν να κάνουν εκπλήξεις και ανατροπές που δεν έχουν γίνει ποτέ και δεν έγιναν κι όλας!

Η Λίβερπουλ πήγε στην Ισπανία στην έδρα της Ρεάλ στη Μαδρίτη να ανατρέψει το βαρύ 2 - 5 του 1ου αγώνα. Όπως είπε και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κλοπ για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να πιάσεις απόδοση που η Αγγλική ομάδα δεν είχε! Τελικό σκορ 1 - 0 υπέρ των Ισπανών και πρόκριση μάλλον άνετη...

Η φάση των 16 έκλεισε με το παιχνίδι Νάπολι - Άιντραχτ που στη Γερμανία είχε λήξει με 0 - 2 υπέρ των Ναπολιτάνων. Η ομάδα της Νάπολι στο χθεσινό παιχνίδι απλά επιβεβαίωσε ότι έχει καλύτερη ομάδα των Γερμανών και το 2 - 0 του πρώτου αγώνα κάθε άλλο παρά τύχη ήταν. Τελικό σκορ εχθές 3 - 0 και πρόκριση πανηγυρική των Ιταλών.

Έτσι οι ομάδες που θα βρεθούν στην κλήρωση για τα προημιτελικά είναι:

Μπάγερν Μονάχου

Μπενφίκα Λισαβώνας

Τσέλσι

Ίντερ Μιλάνου

Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σίτυ

Μίλαν

Νάπολι.

Επιστροφή των Ιταλών με 3 ομάδες τους στους 8 εκ των οποίων οι 2 του Μιλάνου. Δύο Αγγλικές, μία Γερμανική, μία Πορτογαλική και μόλις μία Ισπανική.

 

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ