Χωρίς εκπλήξεις σε κορυφή και ουρά έγινε η προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών που διεξήχθη μέσα στην εβδομάδα καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το Μουντιάλ στο Κατάρ!

Οι πρωτοπόροι ΠΑΟ, ΑΕΚ, Βόλος και ΟΣΦΠ κέρδισαν. Στην έδρα του Παναιτωλικού ο ΠΑΟ, στην έδρα τους με ΟΦΗ και Γιάννενα οι άλλοι δύο και τον Λεβαδειακό ο ΟΣΦΠ στη Λιβαδειά…

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με άνεση από τον Κορυδαλλό με Ιωνικό κερδίζοντας με 0 – 3 και έδειξε πως έχει ακόμα τη στόφα της καλής ομάδας!  

   

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά:

Την Τρίτη ξεκίνησαν οι Άρης και Λαμία στη Θεσσαλονίκη. Εκεί το παιχνίδι έδειξε τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και ο γηπεδούχος Άρης επικράτησε με 5 – 0!

Την Τετάρτη ξεκίνησαν να παίζουν ο ΠΑΟ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο…

Ο ΠΑΟ με τη γνωστή συνταγή της ομαδικότητας και της σκληρής άμυνας αντιμετώπισε την φλύαρη υπεροχή του γηπεδούχου. Στο β’ ημίχρονο ο προπονητής του ΠΑΟ έκανε τις αλλαγές του και μία από αυτές ο Ιωαννίδης στο 75’ μετά από σέντρα και κακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού σε δεύτερη φάση ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0 – 1 που ήταν και τελικά το σκορ του αγώνα.

Συνεχίστηκε η αγωνιστική με το Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης.

Εκεί στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έψαχνε μια νίκη που θα τον έβαζε περισσότερο στην εξάδα της κορυφής παρά στη ζώνη του υποβιβασμού. Τελικά τα κατάφερε απέναντι σε έναν αδύναμο Αστέρα που δεν είχε απαντήσεις στο γρήγορο 2 – 0 του Ατρομήτου από το 15’ του 1ο ημιχρόνου! Τελικό σκορ 2 – 0 .

Μετά ήταν η σειρά των ΑΕΚ και ΟΦΗ να αναμετρηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί παρότι η Αθηναϊκή ομάδα είχε κάποιες απουσίες, αυτές τελικά δε στάθηκαν ικανές να χαλάσουν την αγωνιστική ταυτότητα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα και από νωρίς προηγήθηκε στο σκορ, χωρίς δυστυχώς ο ΟΦΗ να μπορέσει να πιέσει λίγο παραπάνω και να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ και το τελικό 3 – 0 μάλλον κρίνεται δίκαιο….

Μετά ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό.

Εκεί η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο ψάχνοντας από το 1ο λεπτό το σκοράρισμα που τελικά κατάφερε μόλις στο 40’ του ματς με τον Ανδρούτσο. Υπήρχε και μια φάση νωρίτερα όπου οι παίκτες των ερυθρόλευκων ζήτησαν να μετρήσει γκολ όταν σε προσπάθεια τους θεώρησαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος, αλλά το χοκάι που έχει εγκαταστήσει ο Λεβαδειακός στο υπερσύγχρονο γήπεδο του δεν λειτούργησε κι έτσι το 0 – 0 εκείνη τη στιγμή παρέμεινε.

Την Πέμπτη έπαιξαν πρώτα Βόλος και ΠΑΣ Γιάννενα.

Εκεί έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, όπου ο Βόλος μάλλον απέδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι η ομάδα της Ηπείρου, αλλά και τελικά το σκορ μάλλον δεν θα το λέγαμε και δίκαιο, καθώς ο ΠΑΣ μπορεί να μην έχει την ποιότητα του Βόλου αλλά το παιχνίδι δεν το παράτησε ποτέ και  στο τέλος το δοκάρι του στέρησε την ισοπαλία που ίσως και να ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Τελικό σκορ 2 – 1 υπέρ του Βόλου που τον κρατάει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η αγωνιστική έκλεισε στην Αθήνα με το παιχνίδι Ιωνικός - ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό παραδοσιακά αντιμετώπιζε προβλήματα. Εχθές όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε κανένα απέναντι στον προβληματικό Ιωνικό και το τελικό 0 – 3 είναι μάλλον δίκαιο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

   

   

 

Φώτο: Βόλος - ΠΑΣ Γιάννενα (ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ)

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ