Ολοκληρώθηκε το Σ/Κ που μας πέρασε η 4η αγωνιστική των πλέι άουτ και η 5η των πλέι οφς του Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών ή αλλιώς Σούπερ λιγκ. Μια αγωνιστική η οποία, αντί να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε ποιος θα είναι ο φετινός τροπαιούχος και ποιοι οι αποβιβαζόμενοι στη δεύτερη κατηγορία, μας μπέρδεψε περισσότερο και μας έκανε να αναρωτηθούμε… τελικά τον φετινό τίτλο ποιος θα τον πάρει;!

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά που έγιναν τα παιχνίδια:

Το Σάββατο ξεκίνησαν την αγωνιστική οι Ατρόμητος – Πανσερραϊκός. Εδώ ο Πανσερραϊκός ήθελε έναν βαθμό για να πει πως σώθηκε οριστικά και αυτό έγινε. Ο Ατρόμητος, χωρίς να είναι πολύ καλός, απλά ισοφάρισε το γκολ του Πανσερραϊκού από την αρχή του παιχνιδιού και αυτό ήταν και το τελικό σκορ 1 – 1 και όλοι ήταν χαρούμενοι.

Tα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού

Μετά έγινε το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά. Και εδώ ο αδιάφορος Αστέρας υποδέχθηκε την καιόμενη για βαθμούς σωτηρίας Κηφισιά και πολύ νωρίς μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ του παίκτη του Μιριτέλο στο 3’ μόλις του ματς. Αυτό το γκολ όμως αποδείχθηκε λίγο, καθώς η Κηφισιά, στο 66’ και 70’ του παιχνιδιού με τον παίκτη της Οζέγκοβιτς, κατάφερε να βάλει δύο γκολ και να πάρει 3 βαθμούς σωτηρίας ίσως… Τελικό σκορ 1 – 2 και μάλλον δίκαια!

Οι καλύτερς φάσεις του ματς

Μετά έπαιξαν Παναιτωλικός – Βόλος. Εδώ ο Βόλος ξαναέκανε νίκη και αυτό προηγούμενος νωρίς στο σκορ με φωτοβολίδα του παίκτη του Ασεχνούν στο 29’. Ο Παναιτωλικός μετά από αυτό το γκολ αντέδρασε κι έκανε ευκαιρίες και δύο από αυτές τρομερές, αλλά γκολ δεν έγιναν κι έτσι δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται κάτω από τη ζώνη πλέον του υποβιβασμού και κυνηγάει πια αυτός την Κηφισιά και όχι η Κηφισιά αυτόν! Κάτι που εκνεύρισε τον πρόεδρο του Βόλου Ν.Π.Σ. Κο Μπέο, που έκανε λόγο για σχέδιο σωτηρίας μια ομάδας κάτι που μάλλον τον δυσαρεστεί… Εμείς τι να πούμε μπορεί και να συμβαίνει, άλλωστε στην Ελλάδα μπορείς να λες δημόσια ότι θέλεις, χωρίς το κυριότερο να ελέγχεσαι γι’ αυτά που λες…

Τα χάïλαïτς του παιχνιδιού

Την ημέρα έκλεισε το ματς Ο.Φ.Η. – Π.Α.Σ. Γιάννενα στο Ηράκλειο. Εδώ είχαμε έναν ΠΑΣ που μάλλον ήθελε να πάρει οτιδήποτε από αυτό το παιχνίδι μήπως και κάνει τη τελευταία του απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και μάλλον ήταν και το κύκνειο του άσμα στη μεγάλη κατηγορία… Είχε και την ανακοίνωση των ιδιοκτητών του πως αποχωρούν από την ιδιοκτησία, κάτι δηλαδή που έμοιαζε και «λευκή πετσέτα». Το τελικό 4 – 0 υπέρ του γηπεδούχου ΟΦΗ μάλλον είναι δίκαιο και εύκολο, ένα σκορ που εδραιώνει τη σωτηρία της Ηρακλειώτικης ομάδας… Το ματς έγινε υπό την παρουσία του προέδρου του Κου Μπούση στο γήπεδο, ο οποίος έκατσε και πάλι στις κερκίδες του γηπέδου μετά από πολύ καιρό, αλήθεια είναι.

Τα καλύτερα του παιχνιδιού

Την επομένη, Κυριακή, ακολούθησαν τα παιχνίδια για τα πλέι οφς του φετινού πρωταθλήματος, τα παιχνίδια δηλαδή που θα κρίνουν και τον πρωταθλητή.

Πρώτοι έπαιξαν οι Π.Α.Σ. Λαμία – Ολυμπιακός. Εδώ για άλλη μια φορά ο ρόλος της Λαμίας περιορίστηκε ως προπονητικός, καθώς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να βάζει γκολ από το  22’ και σταμάτησε στο 85’, όπου και σταμάτησαν οι ερυθρόλευκοι να σκοράρουν, έχοντας πετύχει 5 γκολ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι να κάνουν ήταν να μειώσουν με γκολ του Λέïκ στο 88’. Το τελικό 1 – 5 μάλλον τα λέει όλα και ο ΟΣΦΠ πάει τώρα στο Ευρωπαϊκό του παιχνίδι την Πέμπτη με την Φενέρμαπχτσε.

Οι καλύτερες στιγμές του ματς

Μετά στο γήπεδο μπήκαν οι Άρης – Παναθηναϊκός.  Ένα ζευγάρι το οποίο θα αναμετρηθεί και για τον τίτλο του κυπελλούχου φέτος στον τελικό της διοργάνωσης. Το ματς στο 1ο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο και οι καλές φάσεις ήταν για τον Άρη, αλλά οι πράσινοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα τους Ντραγκόφσκι και στις ευκαιρίες του Άρη κράτησε ανέπαφη την εστία του… Στο 2ο ημίχρονο οι αλλαγές του ΠΑΟ απέδωσαν τα αναμενόμενα και ο Σπόραρ στο 62’ άνοιξε το σκορ. Εκεί ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ αλλά εκεί που ο τερματοφύλακας δεν μπόρεσε, μπόρεσε ο αμυντικός του παίκτης Γέντβαï  και κράτησε το μηδέν… Καθοριστικό καθώς σε μια αντεπίθεση του ο ΠΑΟ μπόρεσε να κάνει το 0 – 2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Τέλος έπαιξαν οι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ προερχόμενη από την ήττα της στην Λεωφόρο με τον ΠΑΟ ήθελε τη νίκη και για να ξεπεράσει την ήττα αυτήν, αλλά και τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, καθώς η διαφορά είναι στο έναν βαθμό… Τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά καθώς μέχρι το 49’ είχε κάνει το 2 – 0 και έδειχνε πως έλεγχε το παιχνίδι… Κι όμως οι αλλαγές του προπονητή του ΠΑΟΚ Κου Λουτσέσκου (που για εμάς ήταν πάντα Κος αλλά οι δηλώσεις του δείχνουν πως εμάς που τον ακούμε και τον βλέπουμε δεν μας θεωρεί κι αυτός έτσι) έδειξαν ότι και αυτοί θέλουν πολύ τον φετινό τίτλο και λίγο το πείσμα, λίγο η κακή νοοτροπία των παικτών της γηπεδούχου, του επέτρεψαν να ισοφαρίσει το παιχνίδι και έτσι μπόρεσε και κατάφερε να κρατήσει την ισχνή αυτή πρωτοπορία του πόντου… Το τελικό 2 – 2 μάλλον δίκαιο!

Τα χάïλαïτς του παιχνιδιού

Αυτό που έκανε αυτή η ισοπαλία όμως ήταν να «φέρει» πιο κοντά βαθμολογικά τον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έτσι ξανά σε απόσταση μιας νίκης τρεις ομάδες και ο ΟΣΦΠ να θέλει και μια ισοπαλία  και να συνωστίζονται αυτές οι τέσσερις ομάδες…  Προς τέρψη και ευχαρίστηση των Ελλήνων φιλάθλων ελπίζουμε σε καλύτερα παιχνίδια και ο καλύτερος, τυχερότερος και πιο ανθεκτικός, ας το κατακτήσει!

Πάμε να δούμε τα νούμερα:

    

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

   

Τo παιχνίδι Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την 1η Μαίου και ώρα 19:00.

   

   

   

   

   

 

Φώτο: AEK - ΠΑΟΚ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ).

K.A.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ