Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League. 

Η Γαλλική ομάδα με τρομερή ανατροπή μετά το εις βάρος της 3-2 στο Παρίσι από την Μπαρτσελόνα, έφερε τα πάνω κάτω στην ρεβάνς της Βαρκελώνης και με το εμφατικό 4-1 προκρίθηκε στην τετράδα.

Εκεί όπου θα συναντηθεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία δεν πτοήθηκε από την ήττα στη Μαδρίτη με 2-1 από την Ατλέτικο, πριν από μία εβδομάδα και το βράδυ της Τρίτης με το εντυπωσιακό 4-2 πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών στο τελευταίο 20λεπτο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και μετά από 11 ολόκληρα χρόνια θα δώσει ξανά το «παρών» στους ημιτελικούς του Champions League.

Η νίκη με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του «Μετροπολιτάνο» δεν αρκούσε τελικά στους «ροχιμπλάνκος». Παρότι βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο ημίχρονο, στην επανάληψη έφεραν το ματς στην απόλυτη ισοροπία.

Στους «4» του CL η Ρεάλ με «ήρωα» τον Λούνιν

Με... ήρωα απ' το πουθενά τον Αντρέι Λούνιν, ο οποίος έκανε σωρεία «μεγάλων» επεμβάσεων στα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, αλλά πάνω απ' όλα απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», η Ρεάλ Μαδρίτης «λύγισε» την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League με 4-3 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και την «αποκαθήλωσε», κυνηγώντας πλέον το δικό της 15ο τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στους «4» του Champions League η Μπάγερν

Έπειτα από τρεις σερί αποκλεισμούς στην προημιτελική φάση του Champions League (2021 από την Παρί ΣΖ, 2022 από τη Βιγιαρεάλ, 2023 από τη Μάντσεστερ Σίτι), η Μπάγερν νίκησε την Άρσεναλ στην «Allianz Arena» με 1-0 και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Emirates», προκρίθηκε στους ημιτελικούς για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και την τελευταία χρονιά που κατέκτησε το τρόπαιο.

Στις 30/4 θα διεξαχθεί το παιχνίδι Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης και 1/5 το παιχνίδι Ντόρτμουντ - Παρί Σεντ Ζερμέν.

 

Φώτο: O παίκτης της Ρεάλ Ρούντιγκερ εκτελεί εύστοχα το πέναλτι του στην διαδικασία των πέναλτις (ADAM VAUGHAN).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ