Ο Προμηθέας επικράτησε στον «εμφύλιο» με την ΑΕΚ Betsson και πήρε την πρόκριση για τα νοκ άουτ του BCL.
Με τον Χάντερ να είναι καθοριστικός στα τελευταία λεπτά, ο Προμηθέας επικράτησε στα Άνω Λιόσια της ΑΕΚ Betsson με 79-67 και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Οι Πατρινοί βρέθηκαν σε τριπλή ισοβαθμία μετά από τη νίκή της Χάποελ Χολόν επί της Μούρθια, έχοντας όμως καλύτερο συντελεστή πόντων, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του ομίλου και προκρίθηκαν μαζί με τους Ισπανούς. Ο Προμηθέας, όπως και το Περιστέρι bwin, θα βρεθούν στην κλήρωση για τα νοκ άουτ όπου θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας και στόχο τις δύο νίκες απέναντι στους αντιπάλους που θα προκύψουν.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο (29-31). Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 51-39 στο 28' αλλά και με 65-52 στο 33'. Η ΑΕΚ Betsson που έπαιζε για το γόητρο ροκάνισε τη διαφορά και με πέντε σερί πόντους του Κουζμίνσκας μείωσε σε 64-65 στο 37'. Σε εκείνο το σημείο όμως ανέλαβε δράση ο Χέιλ που με 15 διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο έδωσε τη νίκη - πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Προμηθέας έκλεισε τον όμιλο με 4-2, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ Betsson ολοκλήρωσε με 0-6, έχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια. Την Πέμπτη (21/3) στην Ελβετία θα γίνει η κλήρωση των προημιτελικών, αλλά και των επόμενων διασταυρώσεων.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 29-31, 46-55, 67-79.

H τελική κατάταξη του γκρουπ των δύο ομάδων:

   

Και το Περιστέρι και ο Προμηθέας θα μπουν στα πλέï οφς των 8 ομάδων, με μειονέκτημα έδρας αφού τερμάτισαν δευτερες στους ομίλους τους.

 

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ