Η ΑΕΚ κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League μετά από τα χθεσινά αποτελέσματα….

Η Αθηναϊκή ομάδα ταξίδεψε ως το Μινσκ της Λευκορωσίας για να αναμετρηθεί με την εκει Τσμόκι και μετά από ένα όχι εύκολο ματς κέρδισε την τοπική ομάδα με 90 - 95.

Να σημειώσουμε εδώ οτι η ΑΕΚ είχε την υποστήριξη των οπαδών της στο γήπεδο, αφού οι Λευκορώσσοι δίνουν άδεια σε έναν μειωμένο αριθμό θεατών να παρακολουθήσουν τους αγώνες στα γήπεδα τους...

Η AEK προκρίθηκε στα Play-Offs του BCL για πέμπτη φορά σε ισάριθμες σεζόν και τα κατάφερε ως δεύτερη ομάδα του Ομίλου C, μετά το διπλό στην έδρα της Tsmoki-Minsk με 95-90 και χάρη σε ρεκόρ σεζόν με 32 πόντους από τον Keith Langford.

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τον όμιλο με ρεκόρ 4-2, όπως και η Hapoel Unet-Credit Holon, αλλά οι Ισραηλινοί είχαν το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία, ενώ με ρεκόρ 2-4 έκλεισαν την παρουσία τους Minsk και Cholet.

Η AEK απέκτησε διψήφιο προβάδισμα στα τέλη του πρώτου πέρους και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο. Η Μinsk όμως, αν και με τη νίκη της Holon είχε μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης πια, συνέχισε να παλεύει ώστε να πει αντίο στη διοργάνωση με νίκη.

Ο Kris Clyburn σκόραρε με λέι απ, 5:18 πριν από τη λήξη, μειώνοντας έτσι σε 77-75, αλλά ο Matt Lojeski πάσαρε στον Yanick Moreira κι εκείνος σκόραρε για την AEK.

Ο Langford πέτυχε τρίποντο, με 1:12 να απομένουν στο χρονόμετρο, για να μεγαλώσει το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας στο 89-82 και ο Δημήτρης Μωραΐτης ήταν αυτός που κλείδωσε οριστικά τη νίκη της ομάδας του με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές.

Ο Langford σημείωσε 32 πόντους με 5/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Moreira τον ακολούθησε με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για την Minsk, o Derek Cooke Jr έφτασε κοντά στο double-double με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ