Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 79 ετών άφησε σήμερα ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας της Φόρμουλα Ένα, όπως ανακοίνωσε η Williams. «Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Σερ Φρανκ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα της Φόρμουλα Ένα.

Ο εκλιπών ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στην Ιστορία της Φόρμουλα Ένα, καθώς το 2019 συμπλήρωσε 50 χρόνια ως «αφεντικό» ομάδας στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα «διοίκησε» δύο ομάδες, η δεύτερη από τις οποίες, η Williams, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών και εννέα τίτλους κατασκευαστών. Ο Φρανκ Γουίλιαμς και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Κλερ, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή διαχείριση της Williams από το 2013, αποχώρησαν από τη Φόρμουλα Ένα μετά το ιταλικό γκραν πρι του 2020, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Φόρμουλα Ένα το 2012, όταν αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams. Η Κλερ Γουίλιαμς ανέλαβε ως η εκπρόσωπος της οικογένειας, ενώ αργότερα διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και ανέλαβε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας, ωστόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς διατήρησε τον τίτλο του γενικού διευθυντή.

Ο εκλιπών πέρασε κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο το 2016, αναρρώνοντας από πνευμονία, και στη συνέχεια σταμάτησε να ταξιδεύει στους αγώνες. Επίσης, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ