Το Περιστέρι bwin πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Basketball Champions League μετά από τη νίκη του επί της Τενερίφη.
Η μεγάλη ανατροπή για το Περιστέρι bwin ολοκληρώθηκε με πανηγυρικό τρόπο. Η ελληνική ομάδα νίκησε την Τενερίφη με 90-82 και σε συνδυασμό με την ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του BCL.

Οι «κυανοκίτρινοι» που είχαν αρχίσει στον όμιλο με 0-3, σημείωσαν τρεις διαδοχικές νίκες μέσα στον Μάρτιο παίρνοντας έτσι το δεύτερο εισιτήριο για τη φάση των νοκ άουτ, όπου θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας.

Λεωνίδας Κασελάκης, Κένι Ουίλιαμς και Τζο Ράγκλαντ ξεχώρισαν για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, απέναντι σε μία Τενερίφη που είχε σε εξαιρετική βραδιά τους πολύπειρους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Κάιλ Γκάι παλεύοντας το παιχνίδι μέχρι τέλους, παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου.

Οι δύο ομάδες πήγαν την αναμέτρηση σε υψηλό ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να σουτάρουν με καλά ποσοστά και να παίρνουν προβάδισμα. Μετά από το 28-24 στο πρώτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι bwin έχουν πάνω από 50% πίσω από τα 6.75μ. πήρε στα αποδυτήρια με την ίδια διαφορά (50-46).

Η ελληνική ομάδα μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος φτάνοντας να προηγηθεί και με 63-54 πριν δει τους Ισπανούς να μειώνουν και να πλησιάζουν στο καλάθι (68-66) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με συνεχόμενους πόντους του Χουέρτας η Τενερίφη έκανε την ανατροπή προσπερνώντας με 74-71 στο 35' όμως το Περιστέρι bwin αντέδραsε και με συνεχόμενους πόντους του Κασελάκη, προσπέρασε με 82-76. Ο Αμπρομάιτις μείωσε σε 86-82 στο 39' με τον Ουίλιαμς όμως να ευστοχεί σε τρίποντο στην επόμενη επίθεση «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του. Την ίδια ώρα στη Βοσνία η Καρσίγιακα νικούσε τη Χάποελ Ιερουασήλ και η πρόκριση έμενε στα χέρια των παικτών του Περιστερίου bwin.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 50-46, 68-66, 90-82.

Η τελική κατάταξη του ομίλου:

   

Σήμερα το A.E.K. - Προμηθέας Πάτρας

Η ΑΕΚ Betsson θα υποδεχθεί τον Προμηθέα που θα παίξει για... δύο αποτελέσματα. Η ομάδα της Πάτρας με νίκη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα είναι και μαθηματικά στην οκτάδα της διοργάνωσης. Ωστόσο μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα, αρκεί την ίδια ώρα η Μούρθια να κερδίσει στην Ουγγαρία την τυπικά γηπεδούχο Χάποελ Χολόν. Σήμερα Τετάρτη στις 19:30.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, που θα προκύψει με νίκες του Προμηθέα και της Χάποελ Χολόν, η ελληνική ομάδα θα προκριθεί καθώς θα έχει θετικό goal average στην ισοβαθμία που θα δημιουργηθεί. Ο μόνος συνδυασμός που αφήνει εκτός συνέχειας τον Προμηθέα, είναι δική του ήττα και νίκη της Χάποελ Χολον.

 

Πηγή: ESAKE

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ