Ξεκίνησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022, που θα διεξαχθούν στη πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

   

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε πριν από μια ώρα περίπου και διεξάγεται ακόμα με την παρουσίαση των ομάδων των κρατών που συμμετέχουν.

   

Η Ελληνική ομάδα που συμμετέχει αποτελείται από πέντε αθλητές, καθώς τα χειμερινά σπορ που συμμετέχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς, δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στη χώρα μας... Καλώς ή κακώς, δε ξέρουμε...

Την ομάδα που θ’ αγωνισθεί στην Κίνα αποτελούν ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, που θ’ αγωνιστούν στους δρόμους αντοχής και ο Γιάννης Αντωνίου και Μένια Τσιόβολου που θ’ αγωνισθούν στα αλπικά.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν επίσης οι προπονητές Τίμος Τσουρέκας, Χρήστος Τίτας, Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης. Αρχηγός της Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ και εκπρόσωπος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και Αναπληρωτής Αρχηγός ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΕ Στράτος Καρέτος.

Σε αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν 2781 αθλητές, από όλο τον κόσμο και γίνονται σε μια συγκυρία όπου οι εντάσεις σε διακρατικό και παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί και πολλοί ελπίζουν οτι η Ολυμπιακή εκεχειρία θα βοηθήσει στον κατευνασμό αυτών των εντάσεων και θα δώσουν χώρο σε διαπραγματεύσεις ειρηνικές και πολιτισμένες...

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις σε αυτούς του αγώνες από το site των ολυμπιακών αγώνων ΕΔΩκαθώς και για την Ελληνική αποστολή των αγώνων στο site της ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων), ΕΔΩ.

 

Κ.Α.

Φώτο: AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ