Ξεκίνησε η 2η αγωνιστική των ομίλων και τα πράγματα σοβαρεύουν. Αρχίζει η πίεση της διακομιδής βαθμών να γίνεται επιτακτική για τη συνέχιση της πορείας των ομάδων στο τουρνουά κι αυτό «σκοτώνει» σε μεγάλο βαθμό το θέαμα!

Παρόλα αυτά δεν είδαμε, σήμερα τουλάχιστον, βαρετά παιχνίδια. Ακόμα και αυτά που έληξαν ισόπαλα τα παρακολουθούσες με όρεξη.

Πρώτα ξεκίνησαν η Ουαλία απέναντι στο Ιράν για το 2ο όμιλο.

Η Ουαλία στο 1ο ματς με τις ΗΠΑ έκαναν καλή εμφάνιση και έδειξαν πως μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο φετινό τουρνουά… Σήμερα όμως με τους «ξυλοφορτωμένους» με 6αρα από τους Άγγλους, Πέρσες δεν έδειξαν απολύτως τίποτα! Ειδικά στο 2ο ημίχρονο οι Ιρανοί μάλλον ήταν μόνοι τους στο γήπεδο και μόνο από τύχη δεν προηγήθηκαν πιο μπροστά στο σκορ… Τελικά στο 98΄του παιχνιδιού ένα μακρινό σουτ του Τσεσμί έδωσε προβάδισμα και στο 101΄ο Ραζεάν έκλεισε το τελικό 2 – 0 που ήταν πέρα για πέρα δίκαιο!

Oι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Μετά έπαιξαν το Κατάρ με την Σενεγάλη για τον 1ο όμιλο όπου συμμετέχει και η οικοδέσποινα χώρα.

Εδώ τα πράγματα για τους γηπεδούχους δεν άλλαξαν δυστυχώς… Το παιχνίδι τους δεν είχε καμία σχέση με αυτό των Σενεγαλέζων και το τελικό 3 – 1 κρίνεται μάλλον δίκαιο… Δυστυχώς η οικοδέσποινα χώρα του Κατάρ αποχαιρετά από τώρα τη διοργάνωση παρόλο που στο 2ο ημίχρονο κατέβαλλε φιλάνθρωπες προσπάθειες να παίξει μπάλα και ευτυχώς ανταμείφθηκε με το γκολ που πέτυχε. Πολύ καλύτερη η ομάδα της Αφρικής.

Oι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Μετά για το 2ο όμιλο αναμετρήθηκαν το Εκουαντόρ με την Ολλανδία…

Η Ολλανδία μπήκε στο παιχνίδι πάλι νωθρά αλλά ευτύχησε με τον πολύ φορμαρισμένο αυτόν τον καιρό Γκάκπο μόλις στο 6΄να προηγηθεί. Αυτό δυστυχώς για άλλη μια φορά «κοίμισε» τους Πορτοκαλί οι οποίοι μάλλον και πάλι θεώρησαν ότι τελείωσε το παιχνίδι και έδωσαν μπάλα και γήπεδο στην ομάδα του Ισημερινού…. Η ομάδα του Ισημερινού το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και έκανε ευκαιρίες πολλές και οι Ολλανδοί πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που έμεινε το παιχνίδι στο 1 – 1! Εάν δεν αλλάξει τακτική η Ολλανδία δε νομίζω ότι μπορεί να πάει και μακριά και σε αυτό το μουντιάλ…

Oι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Η ημέρα έκλεισε με το παιχνίδι των φίλων και συμμάχων Άγγλων και ΗΠΑ. Το παιχνίδι και εδώ δεν δικαίωσε τους τίτλους των φαβορί και των αουτσάιντερ, αφού οι Άγγλοι που ήταν το φαβορί μάλλον τη γλύτωσαν με τη λευκή ισοπαλία που έφεραν με τα αουτσάιντερ, τα οποία έχασαν και δοκάρι συν τις άλλες ευκαιρίες που είχαν να προηγηθούν… Ούτε εδώ ο όμιλος ξεκαθάρισε καθώς και 4 ομάδες μπορούν ακόμα να προκριθούν στην τελευταία αγωνιστική που μένει…

Oι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΩΝ

 ΓΚΡΟΥΠ 1 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1 1 0 4
ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ 1 1 0 4
ΣΕΝΕΓΑΛΗ 1 0 1 3
ΚΑΤΑΡ 0 0 2 0
ΓΚΡΟΥΠ 2        
ΑΓΓΛΙΑ 1 1 0 4
ΙΡΑΝ 1 0 1 3
ΗΠΑ 0 2 0 2
ΟΥΑΛΙΑ 0 1 1 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

   

 

Φώτο: Οι παίκτες του Ιράν πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Ουαλίας (Friedemann Vogel)

K.A.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ