Τελευταία φορά που έχασε με ανατροπή η Γερμανία σε μουντιάλ ήταν το 1978 από την Αυστρία με 2 – 3 και μάλιστα τότε ήταν Δυτική Γερμανία! Σήμερα η Γερμανία έχασε με ανατροπή 44 χρόνια μετά, από την Ιαπωνία με 1 – 2 ! Ίσως τα φαβορί εάν προηγηθούν γρήγορα με αουτσάιντερ να τους δίνει την αίσθηση ότι έχουν τελειώσει κιόλας με την υπόθεση νίκη και τελικά αυτό τους γυρνάει μπούμερανγκ! Είναι μια εξήγηση…

Γερμανία – Ιαπωνία λοιπόν 1 – 2 για τον 5ο όμιλο και βλέπουμε….

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Η ημέρα ξεκίνησε με το παιχνίδι Μαρόκο – Κροατία για τον 6ο όμιλο και σίγουρα δεν ήταν το ματς του τουρνουά… Ο φόβος της ήττας υπερνίκησε την ανάγκη για νίκη και από τις δύο ομάδες και μοιραία ήρθε το 0 – 0.

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Για τον 5ο όμιλο όπου ανήκουν οι Γερμανία και Ιαπωνία έγινε και το παιχνίδι Ισπανία – Κόστα Ρίκα. Αυτό το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία γιατί η καταιγιστική Ισπανία κατατρόπωσε την παλιά Κόστα Ρίκα με 7 – 0! Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτική, καθώς είναι φανερό πως η ομάδα της Λατινικής Αμερικής δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και ουσιαστικά δεν έκανε ούτε μία φάση στο παιχνίδι… Ένα αποτέλεσμα που δεν βοηθάει και τόσο τα πάντσερ στη διαδικασία πρόκρισης από τους ομίλους…

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Την ημέρα έκλεισε το παιχνίδι Βέλγιο – Καναδάς για τον 6ο όμιλο.

Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου το αποτέλεσμα δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Η ομάδα του Καναδά μπήκε στο παιχνίδι πιο ορεξάτη και με ένταση, είχε τον έλεγχο και στο 9΄ κέρδισε πέναλτι. Δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία όμως αυτή και ο Κουρτουά έσωσε το σουτ του Ντέιβις. Αυτό δεν αποκαρδίωσε τους Καναδούς που συνέχισαν με την ίδια ένταση να πιέζουν και να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά στο 44΄φάνηκε η εμπειρία των Βέλγων, εκμεταλλεύθηκαν μια ευκαιρία που τους δόθηκε και σκόραραν με τον Μπατσουαγί… Αυτό ήταν και τελικό σκορ του παιχνιδιού παρόλο που οι Καναδοί συνέχισαν να παίζουν καλά και να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν….

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΜΊΛΩΝ

ΓΚΡΟΥΠ 5 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΙΣΠΑΝΙΑ 1 0 0 3
ΙΑΠΩΝΙΑ 1 0 0 3
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0 0 1 0
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0 0 1 0
ΓΚΡΟΥΠ 6        
ΒΕΛΓΙΟ  1 0 0 3
ΜΑΡΟΚΟ 0 1 0 1
ΚΡΟΑΤΙΑ 0 1 0 1
ΚΑΝΑΔΑΣ 0 0 1 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    

 

Φώτο: H Γερμανική ομάδα φωτογραφίζεται πριν το παιχνιδι με τα χέρια στο στόμα διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της FIFA να μην αφήσει τις ομάδες να φορέσουν το ουράνιο τόξο οι αρχηγοί τους ως συμπαράσταση στην ΛΟΑΤΚΙ παγκόσμια κοινότητα!(Ronald Wittek)

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ