Διεξήχθη εχθές η 1η μέρα των ομίλων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου των ανδρών.

Τα φαβορί επαληθεύθηκαν και μέσα στο γήπεδο, με πιο εμφατική νίκη αυτή των Άγγλων που επιβλήθηκαν του Ιράν με 6 – 2 και έδειξαν έτοιμοι για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Επόμενος αγώνας ήταν αυτός μεταξύ της Ολλανδίας και της Σενεγάλης. Ένα ματς για τον 1ο όμιλο, αυτόν στον οποίο συμμετέχει κι η οικοδέσποινα χώρα του Κατάρ.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι όπου η τακτική υπερίσχυσε του ταλέντου και αυτό το έκανε κάπως βαρετό… Την τελευταία τους λέξη όμως οι Οράνιε την είπαν λίγο πριν λήξει το ματς και στο 84’ μια κεφαλιά του παίκτη της Ολλανδίας Γκάκπο σε άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Σενεγάλης, έκανε το 1 – 0 και μάλλον έγειρε τη ζυγαριά προς τη μεριά των Ολλανδών. Στο 99’ του παιχνιδιού απλά ο Κλάασεν έγραψε το τελικό σκορ του παιχνιδιού που ήταν το 2 – 0 υπέρ των Ευρωπαίων…

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η ημέρα έκλεισε με το παιχνίδι Η.Π.Α. – Ουαλία. Παιχνίδι του 2ου ομίλου, αυτού όπου συμμετέχουν η Αγγλία και το Ιράν.

Παιχνίδι που ουσιαστικά είχε φαβορί τους Αμερικάνους καθώς σε ποιότητα είναι καλύτερη ομάδα απ’ αυτήν της Ουαλίας του Γκάρεθ Μπειλ… Στο χορτάρι όμως έβλεπες ξεκάθαρα πως η ομάδα της γηραιάς Αλβιώνας είχε καλύτερη συνεννόηση με τη μπάλα από αυτήν που είχαν οι νέοι των Αμερικάνων… Παρόλ’ αυτά τα φαβορί προηγήθηκαν με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γουεά, γιό του γνωστού -στους μεγαλύτερους σε ηλικία φανς του ποδοσφαίρου- Ζορζ Γουεά, στο 35’ του παιχνιδιού που έγραψε το 1 – 0, σκορ του 1ου ημιχρόνου… Στο 2ο ημίχρονο ο κόουτς των Ουαλών έριξε στο παιχνίδι τον παίκτη του Μουρ ο οποίος και άλλαξε το παιχνίδι των Ουαλών προς το καλύτερο και οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν πολύ να κρατήσουν το 0 στο τέρμα τους… Τελικά δεν το κατάφεραν αφού ο Μπαιλ κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 82’ κι έτσι έγινε το 1 – 1 που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Έτσι οι βαθμολογίες των δύο ομίλων διαμορφώνονται ως εξής:

Γκρουπ 1 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1 0 0 3
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 1 0 0 3
ΣΕΝΕΓΑΛΗ 0 0 1 0
ΚΑΤΑΡ 0 0 1 0
Γκρουπ 2        
ΑΓΓΛΙΑ 1 0 0 3
ΟΥΑΛΙΑ 0 1 0 1
Η.Π.Α. 0 1 0 1
ΙΡΑΝ 0 0 1 0


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

   

Ένα καινούργιο στοιχείο στα παιχνίδια που παρακολουθούμε είναι οι καθυστερήσεις των ματς οι οποίες φθάνουν τις περισσότερες φορές κοντά στα 10 λεπτά!

Φώτο: O Ουαλός παίκτης Γκάρεθ Μπέιλ σκοράρι από τα 11 βήματα και ισφαρίζει το παιχνίδι με τις ΗΠΑ στο 82ο λεπτό. (Rolex dela Pena)

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ