Ζήσαμε σε αυτή την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ του 2022 ουκ ολίγες ανατροπές, εκπλήξεις και δράματα ποδοσφαιρικά.

Μεγάλα ονόματα όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, ποδοσφαιρικές δυνάμεις που ήταν και φαβορί για το τρόπαιο, γυρίζουν πίσω… Για τρία λεπτά περίπου αποκλειόταν η Ισπανία και κάποιες στιγμές μετρούσαμε τις κάρτες που έχει δεχτεί η κάθε ομάδα καθώς ήταν το προτελευταίο κριτήριο πρόκρισης πριν την κλήρωση!

Το καλό σε όλο αυτό ήταν πως δεν «πλήγωσε» το θέαμα καθώς είδαμε παιχνίδια με ταχύτητα, επιθετικά και όχι σκοπιμότητας…

Είδαμε Ν. Κορέα και Ιαπωνία να προκρίνονται στους 16 και τη Βραζιλία να χάνει από το Καμερούν…

Στην τελευταία ημέρα λοιπόν των ομίλων έγιναν τα παρακάτω…

Το απόγευμα είχαμε τα παιχνίδια για τον 7o όμιλο.

Η Πορτογαλία αναμετρήθηκε με τη Ν. Κορέα. Οι Ίβηρες δεν είχαν πια αγωνία καθώς είχαν πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση κι έτσι, χαλαρά θα λέγαμε, μπήκαν στο παιχνίδι. Είχαν όμως την τύχη να προηγηθούν μόλις στο 5΄της αναμέτρησης. Αυτό μάλλον τους χαλάρωσε ακόμα περισσότερο κι οι Κορεάτες είχαν να σκεφτούν πώς θα προκριθούν… Αυτό από μόνο του είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Έτσι κι έγινε και στο 26’ ισοφάρισαν από δικό τους κόρνερ και στο 91’ σε κόρνερ των Πορτογάλων βγήκαν στον αιφνιδιασμό και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού

Στο άλλο παιχνίδι έπαιζε η Ουρουγουάη με την Γκάνα.  Εδώ η Ουρουγουάη δεν άφησε στιγμή την Γκάνα να αμφισβητήσει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο παρότι η Αφρικανοί έχασαν πέναλτι στην αρχή του παιχνιδιού… Το κακό είναι ότι η Ουρουγουάη κέρδισε δίκαια αλλά αυτό δεν την έφτασε καθώς ήθελε νίκη με 3 – 0 και κέρδισε με 2 – 0 κι αυτό ήταν υπέρ της Ν. Κορέας που πήρε τη θέση της….

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΓΚΡΟΥΠ 7 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2 0 1 6
Ν. ΚΟΡΕΑ 1 1 1 4
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 1 1 1 4
ΓΚΑΝΑ 1 0 2 3

Το βράδυ είχαμε τα παιχνίδια του 8ου ομίλου.

Ελβετία και Σερβία μπήκαν κι έπαιξαν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πολύ! Το σκορ πήγε στο 1- 0 για τους Ελβετούς, μετά 1 – 2 για τους Σέρβους κι έληξε 2 – 3 υπέρ των Ελβετών ! Αυτό τους έδωσε την πρόκριση!

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού

Στο άλλο παιχνίδι, αυτό της Βραζιλίας με το Καμερούν, το παιχνίδι ήταν μάλλον όχι τόσο καλό ποιοτικά και σε αυτό μάλλον έφταιγε η Βραζιλία, καθώς κατέβηκε στο γήπεδο με τη δεύτερη ομάδα της, γιατί και αυτή δεν είχε πια να παίξει για την πρόκριση της… Αυτό πλήρωσε και στο τέλος αφού η ιστορία έγραψε ήττα για τη Βραζιλία από το Καμερούν με 1 – 0! Να σημειώσουμε ότι με 3 – 3 στο παιχνίδι Ελβετία – Σερβία θα περνούσε το Καμερούν με καλύτερη διαφορά τερμάτων….

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΓΚΡΟΥΠ 8 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2 0 1 6
ΕΛΒΕΤΙΑ 2 0 1 6
ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1 1 1 4
ΣΕΡΒΙΑ 0 1 2 1

Έτσι τα ζευγάρια για τη φάση των 16 έιναι:

Πορτογαλία - Ελβετία και Νότια Κορέα - Βραζιλία

Ο καλύτερος τρόπος, λένε, να χάσεις ένα παιχνίδι είναι να υποτιμήσεις τον αντίπαλο! Αυτό είδαμε πολλές φορές σε αυτό το τουρνουά και μας διδάσκει ότι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες αλλά πιο έτοιμες και πιο φορμαρισμένες.

Το πρόγραμμα τώρα για τη φάση των 16, που είναι και νοκ άουτ, είναι :

   
   
   

 

Φώτο: O Καμερουνέζος διεθνής παίκτης Αμπουμπάγκαρ σκοράρει εναντίον της Βραζιλίας (Neil Hall)

K.A.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ