Όταν το τσάμπιονς λιγκ ξεκινούσε με τη μορφή των ομίλων κανείς δεν είχε υπόψιν του πως κάποια ημέρα θα ερχόταν που οι φίλαθλοι θα απολάμβαναν τέτοιο θέαμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως γιατί κανείς δεν καταλάβαινε πόσο σπουδαίο θα γινόταν για έναν αθλητή – ποδοσφαιριστή αυτό το τρόπαιο…!

Προχθές και εχθές λοιπόν απολαύσαμε παιχνίδια ποδοσφαίρου όπου οι παίκτες έδωσαν ότι καλύτερο είχαν σε γνώση του αθλήματος και αντοχές σωματικές και ψυχικές είδαμε δηλαδή μια αποθέωση του ποδοσφαίρου.

Το Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ σίτυ έληξε 3 – 3 και παρακολουθήσαμε κάτι που λέγεται το ποδόσφαιρο, αν όχι του μέλλοντος, σίγουρα επιπέδου τέτοιου που ξεπερνά τα τωρινά δεδομένα… Κάποτε η σκοπιμότητα σκότωνε το θέαμα, αλλά εχθές αυτό δεν έγινε κι απολαύσαμε, οι φίλοι του αθλήματος, μαθήματα ποδοσφαιρικής λογικής και παιξίματος…. Η Ρεάλ κανονικά θα έπρεπε να είναι η λυπημένη, καθώς δεν κέρδισε μέσα στην έδρα της, όπως ορίζει η ποδοσφαιρική λογική, αλλά σίγουρα όλοι καταλάβαμε πως δεν θα την επηρεάσει και τόσο η έδρα για να επαναλάβει μια τέτοια εμφάνιση και στην Αγγλία! Και σίγουρα όλοι μας καταλαβαίνουμε πως τίποτα δεν τελείωσε και για τη σίτυ καθώς και αυτή θα πρέπει να παίξει τόσο καλά, ίσως και καλύτερα στην έδρα της για να υπερβεί το Ισπανικό εμπόδιο… Και σίγουρα καταλάβαμε εχθές με αυτό το παιχνίδι γιατί η ΟΥΕΦΑ κατήργησε τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, καθώς οι παίκτες πλέον δεν περιμένουν την έδρα για να αποδώσουν τα μέγιστα!

Τα καλύτερα του παιχνιδιού

Στο 2 – 2 του Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου είδαμε άλλη μία αναμέτρηση που μας θύμισε πως τα προγνωστικά σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράνε, καθώς μια πληγωμένη Μπάγερν στο πρωτάθλημα της παραλίγο να κερδίσει στην έδρα της την πρώτη στη βαθμολογία Άρσεναλ και το τελικό σκορ σίγουρα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Τα χάïλαïτς

Στο Αθλέτικο Μαδρίτης  - Ντόρτμουντ είχαμε την πρώτη νίκη και μοναδική του γηπεδούχου με σκορ 2 – 1. Η Ισπανική ομάδα μπήκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με 2 – 0 και αιφνιδίασε τους Γερμανούς της Ντόρτμουντ. Όμως σαν γνήσιοι Γερμανοί, οι της Ντόρτμουντ, πήραν στο 2ο ημίχρονο τα ηνία και μείωσαν σε 2 – 1 και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, που είχαν το 2ο δοκάρι τους, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Το τελικό 2 – 1 λοιπόν δεν λέει και τόσο την αλήθεια όσον αφορά τη δυναμικότητα των δύο ομάδων και μάλλον στη Γερμανία περιμένουμε αναμέτρηση από αμφίρροπη έως και επιπέδου θρίλερ…!

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Στο Παρί Σεντ Ζερμεν – Μπαρτσελόνα είχαμε πάλι νίκη, αλλά αυτή τη φορά των φιλοξενούμενων, που ίσως και να μη περίμεναν πολλοί. Κι εδώ είχαμε μια Μπαρτσελόνα που δεν έπειθε και τόσο ειδικά με τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημά της, ενώ αντίθετα η Παρί είναι πρώτη και σε πολύ καλή κατάσταση… όμως δοκάρια, ατυχία, και φανέλα -θα προσθέσουμε εμείς- τελικά έφεραν το 2 – 3, που και εδώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι  στον επαναληπτικό θα παραμείνει ως έχει, καθώς ο προπονητής της Γαλλικής ομάδας είναι και Ισπανός και ξέρει και τα μυστικά της ομάδας της Καταλονίας, που κάποτε προπονούσε ο ίδιος…

Τα στιγμιότυπα του ματς

Όλ’ αυτά μας κάνουν να τρίβουμε τα χέρια μας για το τι θα δούμε στους επαναληπτικούς των παιχνιδιών αυτών και μάλλον όλα θα κριθούν σε λεπτομέρειες.

Οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι επαναλήπτικοί είναι Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Απριλίου.

 

Φώτο: O παίκτης της Μπαρτσελόνα Ραφίνια σουτάρει και κάνει το 0 - 1 για την ομάδα του στο 37' του ματς (MOHAMMED BADRA).

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ