Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο της φάσης των 16 του Basketball Champions League, η ΑΕΚ καθώς έχασε στο κλειστό των Ανω Λιοσίων από τη Μάλαγα με 75-65. Η ελληνική ομάδα τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα έχει στα προημιτελικά, όπου και θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας.
Οι απουσίες του Γουίλιαμς και πολύ περισσότερο του Στρέλνιεκς, επηρέασαν την ΑΕΚ που τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 3/19 τρίποντα απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκειά της.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (15-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου το οποίο διατήρησαν ως και τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ με τον Λεμάρ κατάφερε να καλύψει την απόσταση και να ισοφαρίσει σε 33-33 στο 17' ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια όντας έναν πόντο πίσω (38-39).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ αλλά την ΑΕΚ να ακολουθεί σε απόσταση ενός ή δύο σουτ. Ο Οριόλα ισοφάρισε σε 61-61 στο 32', η συνέχεια όμως άνηκε στους Ισπανούς. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν δίχως σκορ εντός παιδιάς για περίπου 5 αγωνιστικά λεπτά, με τη Μάλαγα να εδραιώνει το προβάδισμά της, αλλά και πάλι να μην καταφέρνει να ξεφύγει (63-68 στο 37'). Ο Λεμάρ μείωσε σε 65-68 ωστόσο τα επόμενα τρία λεπτά ως και το φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη δεν σκόραραν με αποτέλεσμα η Μάλαγα να ανοίξει την υπέρ της διαφορά και να φτάσει στη νίκη με 75-65.

Η επόμενη φάση είναι Best of 3, με την ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες να παίρνει και την πρόκριση στο Final-4 της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 38-39, 55-59, 65-75.

 

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ