Συγκέντρωση αθλητών και προπονητών από όλα τα αθλήματα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα με βασική διεκδίκηση την επαναλειτουργία του αθλητισμού σε όλες τις κατηγορίες. Ακολούθως αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε συνάντηση με τους κ.κ. Αυγενάκη και Μαυρωτά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο Λευτέρης Τσαουσίδης, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή: «Η συνάντηση με τον υπουργό κ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ κ. Μαυρωτά έγινε σε πολύ καλό κλίμα,είχε και εντάσεις κάποια στιγμή αλλά κυρίως είχε διάθεση για επικοινωνία. Το καλό κλίμα, για μένα, προκύπτει από το ότι είχαμε την δυνατότητα όλοι να πούμε απόψεις,να κάνουμε προτάσεις ,να διατυπώσουμε διαφωνίες…όχι μόνο να ακούσουμε παγιωμένες κυβερνητικές θέσεις δηλαδή.

Αφού ακούσαμε τα πεπραγμένα τους,μας ανέλυσε ο υπουργός με ποιον τρόπο προωθούν τα διάφορα υπουργεία τα αιτήματα για τους τομείς, που νομίζουν αυτά, ότι πρέπει να ανοίξουν.
Έτσι λοιπόν… Κάθε Τετάρτη στέλνεται έγγραφο με τα αιτήματα του εκάστοτε υπουργείου και την Παρασκευή αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι ποια από αυτά μπορούν να περάσουν.Πχ. μας έδειξαν το έγγραφο που έφυγε χθες (Τετάρτη) στην επιτροπή, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων, την έναρξη προπονήσεων στην Α2 ανδρών και την έναρξη πρωταθλήματος στην Α1 γυναικών.

Στα άμεσης προτεραιότητας θέματα…
Αιτηθήκαμε την όσον το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη των προπονήσεων και στην συνέχεια των πρωταθλημάτων.Περιγράψαμε όλοι, κι εγώ από την θέση του προπονητή, πόσο οριακό είναι το σημείο που έχουν φτάσει όλοι οι συνάδελφοι και ειδικά αυτοί που εξαρτώνται (καλώς ή κακώς) μόνο από αυτό το επάγγελμα… και βέβαια στάθηκα στην ΑΜΕΣΗ ανάγκη να αποζημιωθούν με ένα επίδομα όπως οι υπόλοιποι κλάδοι ώστε να ανακουφιστούν. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ανέλυσε το ίδιο θέμα που αφορά τους παίχτες.
Μας τόνισαν ότι τις διάφορες «αγκυλώσεις» που έχουν να κάνουν με την ΕΟΚ τις αφήνουν πίσω ώστε να γίνουν βήματα για το καλό του μπάσκετ (βλέπε Α2 αντρών και Α1 γυναικών) και επίσης εξήγησαν ότι η μόνη προσέγγιση που μπορεί να έχει τύχη στην επιτροπή, στο συγκεκριμένο βαρύ επιδημιολογικό περιβάλλον, είναι το κλιμακωτό άνοιγμα(φόβος για το μαζεμένο πλήθος των αθλητών που θα «κινηθεί»). Επίσης,για το θέμα του επιδόματος, δεσμεύτηκε ο κ. Αυγενάκης ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με το υπουργείο εργασίας και με τον νέο υπουργό κ. Χατζηδάκη και σύντομα θα έχουμε νεότερα.

Συμφωνήσαμε όλοι για την ανάγκη έναρξης των ακαδημιών και με την ανάλυση του Νίκου Μπουντούρη, για πολλούς και ευνόητους λόγους (ψυχοπνευματικούς-σωματικούς των παιδιών αλλά και ως μέσο ενίσχυσης των ομάδων) και την σύνδεση του συγκεκριμένου αιτήματος με την λειτουργία των σχολείων… κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους δύο θεσμικούς παράγοντες λέγοντας ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος και επιχειρήματα ώστε να τεθεί με αξιώσεις στην επιτροπή.
Στα δεύτερης προτεραιότητας θέματα αλλά το ίδιο σοβαρά…

Όταν έθεσα το διαχρονικό πρόβλημα της κατοχύρωσης του επαγγέλματος και των υποχρεωτικών συμβάσεων- συμβολαίων, με χαρά άκουσα τον κ. Αυγενάκη να λέει ότι είναι Νο 1 προτεραιότητα και μάλιστα άρχισε να μου αναλύει ένα ήδη γραμμένο νομοσχέδιο που θα βγει πολύ σύντομα σε διαβούλευση.

Από σεβασμό στους υπόλοιπους συνομιλητές ως προς την προαγωγή της συζήτησης, τον διέκοψα και του ζήτησα όταν αυτό γίνει να μπορούμε να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν και να κάνουμε προτάσεις. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε επαφή με τους προπονητές.

Γενικά…όλοι οι συμμετέχοντες επανήλθαμε πολλές φορές στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης, πιέζοντας αρκετά με διάφορα επιχειρήματα.

Σε ένα από αυτά τόνισα ότι ίσως είναι αναγκαίο, το επιχείρημα και την ανάγνωση ως «επιτυχία» της Ελλάδας για τα χαμηλά νούμερα σε σχέση με την Ευρώπη,μέσω της συγκεκριμένης διαχείρισης των λοιμωξιολόγων, να την δούμε και με ένα άλλο πρίσμα…ένα πρίσμα που φαίνεται ότι ακολουθούν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν αφήσει ανοιχτό τον αθλητισμό,σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, με ρίσκο τα υψηλότερα «νούμερα».

Από την φιλοσοφία δηλαδή τύπου τα κλείνουμε εύκολα όλα σε μια προσπάθεια να «πιάσουμε» νούμερα μήπως πρέπει να ισορροπήσουμε και να πάμε σε μια φιλοσοφία αντιμετώπισης που λέει ότι το κυνήγι των χαμηλών αριθμών κρουσμάτων τώρα μπορεί να φέρει πολλαπλάσια νούμερα σε μια πλειάδα προβλημάτων αργότερα…στους αριθμούς των ψυχολογικών προβλημάτων,των οικονομικά κατεστραμμένων κλπ και όλων των συνεπειών που προκύπτουν από αυτά.

Η απάντηση ήταν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αντικείμενο συζήτησης αλλά αυτές είναι αποφάσεις που παίρνονται κεντρικά.
Η συνάντηση τελείωσε με την αίσθηση ότι ακούστηκαν τα αιτήματα μας, για κάποια πήραμε πειστικές απαντήσεις για κάποια άλλα κρατάμε επιφυλάξεις…το σημαντικό όμως είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα σε ανθρώπους, ΜΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ, να μιλήσουν και να θέσουν έντονους προβληματισμούς και αιτήματα παίρνοντας παράλληλα την δέσμευση του υπουργού ότι θα έχουμε την δυνατότητα στο μέλλον να ξαναχτυπήσουμε την πόρτα του.

Το επόμενο βήμα θα μας βρει στο σύνταγμα αύριο στις 12:00. Με μάσκες, αποστάσεις και περιφρούρηση…για μια σύναξη όπως πρέπει για ανθρώπους του αθλητισμού… χωρίς παρατράγουδα»!

 

Πηγή : ERT

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ