Σε μια φαντασμαγορική τελετή που θύμιζε περισσότερο έναρξη Ολυμπιακών αγώνων παρά Μουντιαλ οι Καταριανοί και μαζί χιλιάδες φίλοι της στρογγυλής θεάς, γιόρτασαν την έναρξη του Παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου των ανδρών.

   
O Λα εεμπ (στα ελληνικά Ο απίθανος) η μασκότ των αγώνων.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε 8 γήπεδα όλα κλιματιζόμενα και τελευταίας τεχνολογίας. Από αυτά θα μείνει ως έχει μόνο ένα και άλλο ένα θα διαλυθέι ξανά εντελώς καθώς είναι λυόμενο, κατασκευασμένο από 974 κοντέινερς, τα υπόλοιπα έξι θα ξηλωθούν τα πάνω διαζώματα τους και θα δοθούν σε άλλες χώρες που δεν έχουν τις υποδομές για καινούργια γήπεδα να κατασκευαστούν νέα γήπεδα από αυτές τις κερκίδες! 

   
To Αλ Μπαίτ (στα Ελληνικά "το σπίτι") όπου διεξήχθει η τελετή έναρξης και ο πρώτος αγώνας του τουρνουά. Θυμίζει τα σπίτια των κατοίκων της ερήμου που είναι συνήθως από τέντες και εξού κι η ονομασία του αλλά και το σχήμα του.

Οι Άραβες μάλλον μας δείχνουν πώς εύκολα μπορείς να κατασκευάσεις υπερσύχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου χωρίς να κάνεις και τεράστια έξοδα!

   
O γνωστός Ghanim Al-Muftah (Χανίμ Αλ Μουφτάχ) πρεσβευτής αυτού του Μουντιάλ, συνομιλέι με τον γνωστό αμερικάνο ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν στην τελετή έναρξης για την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, μια δυνατή στιγμή στη διάρκεια της τελετής.  

Κατάρ - Ισημερινός 0 - 2

Στο παιχνίδι τώρα, το εναρκτήριο, μεταξύ Κατάρ και Ισημερινού. ένα παιχνίδι για το οποίο ακούστηκαν διάφορα περί στημένου...

'Ομως από οτι δείχνει το αποτέλεσμα τίποτα από αυτά τα σενάρια δεν ίσχυσε καθώς το ματς κύλησε φυσιολογικά και το 2 - 0 που υπήρχε από το 31' του 1ου ημιχρόνου έδειξε και τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Η οικοδέσποινα χώρα του Κατάρ δείχνει πως θέλει πολύ δουλειά και καλό είναι να το κάνει, γιατί έρχονται δυστυχώς για αυτήν δύσκολα παιχνίδια.

Είχαμε και πολύ νώρις χρήση του VAR, σε ακύρωση γκολ του Ισημερινού στο 5' του παιχνιδιού και εαν δεν υπήρχε το ημιαυτόματο σύστημα υπόδειξης του οφ σάιντ δε θα το παίρναμε χαμπάρι ότι ήταν κι όλας... Το παπούτσι και λίγο πόδι του επιθετικού του Ισημερινού βγήκε οφ σάιντ και καλώς δόθηκε κσθώς όπως λένε πολλοί διαιτητές δεν υπαρχει ολίγον οφ σάιντ! ή είναι ή δεν έιναι!

Tα Highlights της αναμέτρησης

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Αλ Σεμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κούκι, Χατέμ, Αλ Χάιντος (72΄ Γουάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (72΄ Μουντάρι).

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Χούλιο Άλφαρο): Γκαλίντες, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68΄ Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90΄ Φράνκο), Εστράδα (90΄ Κ. Ροντρίγκες), Βαλένσια (77΄ Σιφουέντες)

Σήμερα η διοργάνωση συνεχίζεται με:

15:00 Αγγλία – Ιράν (2ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1+
18:00 Σενεγάλη – Ολλανδία (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+
21:00 ΗΠΑ – Ουαλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

 

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ