Την αξιόμαχη Δωδεκάνησο υποδέχτηκε η ομάδα μας στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της φάσης των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ με αμαξίδιο.

Η νίκη – πρόκριση κατέληξε στην ομάδα των φιλοξενούμενων, παρόλα αυτά τόσο αγωνιστικά, όσο και κοινωνικά και ο ΑΣΚΑ βγήκε «κερδισμένος» από το παρκέ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το θέαμα για ακόμη μία φορά υπήρξε συναρπαστικό. Επιπλέον ήταν εμφανές ότι οι αθλητές της ομάδας μας δούλεψαν, σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο, πάνω σε σημεία που εμφάνιζαν αδυναμίες σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Σε γενικές γραμμές η Δωδεκάνησος βρισκόταν μπροστά στο σκορ, αλλά ο ΑΣΚΑ δεν της επέτρεπε μέσα από σωστές και αποτελεσματικές αμυντικές επεμβάσεις να «κτίσει» μεγάλη διαφορά, γεγονός που δημιούργησε μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Οι αθλητές μας σε αρκετές περιόδους κατάφερναν και με συνεχόμενα καλάθια «ροκάνιζαν» τη διαφορά, με αποτέλεσμα έως και τα τελευταία λεπτά το κοινό να ελπίζει για την ισοφάριση και την ανατροπή, η οποία εν τέλει δεν ήρθε, χωρίς όμως αυτό να αφήνει «πικρή» γεύση, καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν εμφανώς βελτιωμένης και ελπιδοφόρα.
Σχετικά με το κοινωνικό κομμάτι, ο ΑΣΚΑ για ακόμη μία φορά οργάνωσε μία όμορφη δράση αλληλεπίδρασης για τους φιλάθλους του, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές της ομάδας «έπαιξαν» μπάσκετ με τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του συλλόγου μας, καθώς μοίρασαν μπαλάκια με το όνομα της ομάδας.

Επιπλέον, ως ΑΣΚΑ Ηράκλειο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει με την παρουσία του και φυσικά το Συμπεριληπτικό θεατρικό εργαστήρι Ατόμων με Αναπηρία «Η ρόδα», το οποίο δίνει ηχηρά το παρόν στις τελευταίες μας εντός έδρας αναμετρήσεις. Οι πόρτες των αγωνιστικών χώρων που αγωνιζόμαστε είναι πάντα ανοικτές !

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σωματείο της Δωδεκάνησου και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να ανανεώσουμε τα αγωνιστικά ραντεβού και για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης: 7 – 15, 19 – 29 (Σκορ ημιχρόνου), 26 – 41, 41 – 52 (Τελικό σκορ).

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο αθλητής της ομάδας μας, Νίκος Γαστεράτος δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα δώσαμε μία αναμέτρηση για το θεσμό του Κυπέλλου, η οποία ήταν ιδιαίτερη και σημαντική για εμάς. Από το τελικό αποτέλεσμα κρατάμε κάποια σημαντικά στοιχεία, αποκομίσαμε πληθώρα θετικών και χρήσιμων εμπειριών, καθώς τεθήκαμε αντιμέτωποι με μία πάρα πολύ ποιοτική και δυνατή ομάδα. Σήμερα ήταν μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που καταφέραμε να διατηρήσουμε το σκορ στα ίδια πλαίσια με τον αντίπαλο και υπήρξαμε ιδιαίτερα πιεστικοί και ανταγωνιστικοί, πράγμα που μας χαροποιεί όλους στον ΑΣΚΑ. Όσον αφορά τη συνέχεια, μέσα από τις προπονήσεις μας, ευελπιστούμε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο βελτιωμένοι στις επερχόμενες αναμετρήσεις και να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας. Θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί, θέλουμε να μπαίνουμε στο παρκέ με περισσότερες πιθανότητες για θετικά αποτελέσματα, το προσπαθούμε, δουλεύουμε για αυτό, ειδικά από τη στιγμή που όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι ανταγωνιστικές και καλές.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε σήμερα στο γήπεδο, χάρη στην ένθερμη παρουσία των φιλάθλων μας. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά και τους περιμένουμε στις επερχόμενες αναμετρήσεις. Ελπίζουμε να γεμίζουν την κερκίδα, η παρουσία όλων τους είναι η ομορφότερη «ανταμοιβή» μας, καθώς χαιρόμαστε πάρα πολύ όποτε τους βλέπουμε !»

   

Τα στοιχεία του αγώνα...

ΑΣΚΑ Ηράκλειο – ΓΣ Δωδεκάνησος: 41 – 52

Διαιτητές: Κώτσου- Δημητρουλάκης,

Α.Σ.Κ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Κυριακούδη): Χουρδάκης, Γαστεράτος 2, Μαράκης, Κοκκινάκης, Σέβτσοβ 4, Παπαδάκης 19, Σταμάτάκης 5, Στυλιανακάκης 11(1), Τζωρμπατζάκης, Ψαράκης
Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μαρουλλάκης- Μποσγανάς): Λουκάς, Χατζηκαντής, Στεργιόπουλος 8, Χαμαντί 15, Λυκοπάντης, Χεναγκίρ 6, Χατζηδημητρίου Μ. 4, Σκορδάς, Γκρέι 19.

Η επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας, θα αφορά τον θεσμό της Α1 κατηγορίας της ΟΣΕΚΑ και αντίπαλός μας θα είναι η ομάδα της ΑΕΚ, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Δεδομένου αυτού απευθύνουμε από τώρα κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο μας, όπως και σε ολόκληρο το αθλητικό κοινό της πόλης να παρευρεθεί στον αγώνα μας και να μας ωθήσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, ούτως ώστε να υπάρχει εκπρόσωπος της πόλης μας και του νησιού μας στην Α1 κατηγορία και την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ