«Χρυσό» βραβείο στον Δ. Ασπροπύργου για τον νέο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό στ.

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Δήμος Ασπροπύργου για τον Πρότυπο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό σταθμό στο Ρουπάκι, καθώς τιμήθηκε με το «Χρυσό» βραβείο στα Best City Awards 2020, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύοντας την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Πρόκειται για ένα κτίριο τεχνικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από υλικά που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικό αερισμό, φωτισμό και κλιματισμό και χρήση φιλικών υλικών προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

«Ο Δήμος Ασπροπύργου, σχεδιάζοντας με γνώμονα την Ατζέντα 2030 της Ε.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, κατασκεύασε έναν Πρότυπο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στον οικισμό Ρουπάκι, ένα νεόδμητο σύγχρονο κτίριο, με χώρους διαμορφωμένους, ώστε να φιλοξενούν και να εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ευαίσθητης βρεφονηπιακής ηλικίας», τόνισε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και στη συνέχισε πρόσθεσε:

«Παραμένουμε πάντοτε θερμοί υποστηρικτές της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, αναγνωρίζοντας την αξία του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην εποχή μας, βασικού πυλώνα της αστικής αειφορίας και της κτηριακής λειτουργικότητας και αποφασίζουμε όλα τα σχολικά κτίρια που θα εγείρονται από τούδε και στο εξής, να υπόκεινται αυστηρά σε βιοκλιματικές προδιαγραφές. Ανεβάζουμε τον πήχη, θέτουμε υψηλότερους στόχους, στη δουλειά μας, στη ζωή των παιδιών μας και πορευόμαστε με αυτοπεποίθηση σε ένα βιώσιμο μέλλον».

 

Φώτο: Facebook

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Β.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ