Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα

Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2021, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 2021, σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της ΕΕ, που ισοδυναμούν με 45 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Η περιφέρεια της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε επίπεδο NUTS 2 ήταν η γαλλική εξόχως απόκεντρη περιφέρεια της Γουαδελούπης, με 159 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133) και τη Guyane, μια άλλη εξόχως απόκεντρη περιφέρεια της Γαλλίας (120 ). Συνολικά, υπήρχαν 24 περιφέρειες της ΕΕ με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, που υποδεικνύονται από το σκούρο μπλε χρώμα στον χάρτη. Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τις εξόχως απόκεντρες και νησιωτικές περιοχές της Γαλλίας (τέσσερις περιφέρειες), τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (τρεις περιφέρειες η καθεμία), την Κροατία, την Πολωνία και την Πορτογαλία (δύο περιφέρειες η καθεμία), με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία (στοιχεία 2020).

Μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι αστικές περιοχές αναφέρουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα, 2021
(ανά εκατομμύριο κατοίκους, ανά περιφέρειες NUTS 2)

   

Δύο περιφέρειες της ΕΕ δεν ανέφεραν θάνατο από τροχαία ατυχήματα: η Valle d'Aosta/Vallée d'Aoste στη βόρεια Ιταλία (στοιχεία 2020) και η σχετικά μικρή, αυτόνομη περιοχή Ciudad de Ceuta στην Ισπανία. Εκτός από αυτές τις δύο εξαιρέσεις, τα χαμηλότερα ποσοστά επίπτωσης παρατηρήθηκαν σε αστικές περιοχές, όπως η περιφέρεια της πρωτεύουσας του Βελγίου (Région de Bruxelles-Capitale / Brussels Hoofdstedelijk Gewest) με 7 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, η περιφέρεια της αυστριακής πρωτεύουσας της Βιέννης (8 ), την περιφέρεια της Σουηδικής πρωτεύουσας της Στοκχόλμης (9) και τη βόρεια γερμανική περιφέρεια της Βρέμης (επίσης 9).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Eurostat 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ