Συνάντηση του Πρ. της Βουλής με τον ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργ. Οικον. Συνεργ. Ευξ. Πόντου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΚΣ ΟΣΕΠ), κ. Asaf Hajiyev.

Ο κ. Τασούλας υποδεχόμενος τον κ. Hajiyev αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια γόνιμη πρωτοβουλία, στην οποία οι χώρες που συμμετέχουν, «συνεργάζονται πάνω στη βάση της βελτίωσης των οικονομικών, πολιτιστικών, εμπορικών και πολιτικών σχέσεων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η Ελλάδα μετέχει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση σε αυτό το σχήμα», προτάσσοντας ως στόχο την ανάγκη «κοινών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος», προστασίας, που όπως είπε, αφορά «την ίδια μας τη ζωή και το μέλλον μας».

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, κ. Asaf Hajiyev, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για την πρόσκληση, αναφέρθηκε, κι εκείνος με τη σειρά του, στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΚΣ ΟΣΕΠ, σημειώνοντας ότι «η Μαύρη Θάλασσα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό τμήμα του κόσμου».

Στη συνέχεια, ο κ. Asaf Hajiyev εξήρε την παρουσία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΚΣ ΟΣΕΠ, καθώς, όπως τόνισε, «πάντοτε είχε έναν πάρα πολύ δραστήριο ρόλο, τόσο στην περιοχή, όσο και στον Οργανισμό», ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία «προσέθετε ένα υψηλότερο βαθμό αποτελεσματικότητας, εξυψώνοντας το επίπεδο των εργασιών».

Μετά το πέρας των δηλώσεων, ο κ. Asaf Hajiyev επίδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής σπάνιο μετάλλιο με τα χρώματα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ο κ. Τασούλας προσέφερε στον Γενικό Γραμματέα της ΚΣ ΟΣΕΠ τον ξενόγλωσσο κατάλογο της Έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ