Συναντηση Ν. Δένδια με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας

Δέκα λεπτά πριν τις 13:00 ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με την ομόλογό του της Κένυας, Ρέιτσελ Ομάμο (Raychelle Omamo). Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του κ. Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών θα ακαλουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιαστούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις. Σημειώνεται, ότι η Κένυα είναι μη Μόνιμο Μέλλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η πρόσκληση του κ. Δένδια προς την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν «Μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κένυας για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης».Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί τον Ιούνιο του 2021, στη Ρώμη, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους».

Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Μάνωλης

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ