Πηγές ΥΠΟΙΚ: Ευρεία συμφωνία για το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας, απομένουν παράμετροι

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για τη 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και υπογραμμίστηκε η διατήρηση του θετικού μομέντουμ στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας».

Αυτό έκαναν γνωστό πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, που ανέβαλε για επόμενη συνεδρίασή του στο Βουκουρέστι στις 5 Απριλίου, τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες ελληνικές πηγές, το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό αφορά στο διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπου υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς πυλώνες του και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων.

«Κρίθηκε απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο Euroworking Group, στις 25 Μαρτίου» καταλήγουν οι εν λόγω κύκλοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ