Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην πατρίδα του, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 01:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χθες Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΚ είχε ανακοινώσει ότι ο Νταβίντ Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και την ακύρωση των επίσημων δραστηριοτήτων του.

Ο Νταβίντ Σασόλι, που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας, που τον ανάγκασε να λείψει από το ΕΚ για αρκετές εβδομάδες.

Η θητεία του άλλοτε δημοσιογράφου και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών στην Ιταλία, που ασκούσε την προεδρία του ΕΚ από το 2019, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, στο μέσον της κοινοβουλευτικής πενταετίας.

Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του Ν. Σασόλι, την Παρασκευή η νεκρώσιμος ακολουθία

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Sala della Promoteca (Αίθουσα Προτομών) του Καπιτωλίου της Ρώμης θα εκτεθεί η σορός του Νταβίντ Σασόλι, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, από τις 10.00 έως τις 18.00, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρο Κουίλο, προσθέτοντας ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12.00 στην εκκλησία Santa Maria degli Angeli στην Piazza della Repubblica της Ρώμης.

 Μεσίστιες οι σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στη μνήμη του Ν. Σασόλι

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στη μνήμη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοικοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της ΜΕΑ στο twitter επισημαίνεται:

«Η σημαία της Ελλάδας και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν μεσίστιες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στη μνήμη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στο ΕΚ».

 

Φώτο: Αρχείο (Από την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρ.κοινοβ. στην Ελληνική βουλή)

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ειρήνης Ζαρκαδούλα

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ