Ως Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων κηρύχθηκε η 22η Φεβ.

Ως Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων κηρύχθηκε η 22η Φεβρουαρίου από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ τα δυο υπουργεία θέτουν υπό την αιγίδα τους τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και παραγωγικές δυνάμεις, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην προστασία της βιοποικιλότητας, των ειδών άγριας ζωής, αλλά και των παραγωγικών ζώων και ζώων εργασίας.

Αναμένεται επίσης η έκδοση ΚΥΑ, μέσω της οποίας θα βελτιωθούν και θα ενισχυθούν τα προβλεπόμενα μέτρα της ισχύουσας, από το 2018, Υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα δεσμεύονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να διαχειρίζονται άμεσα τα περιστατικά δηλητηριάσεων, την υγειονομική ταφή ή καύση των νεκρών ζώων, τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό των δραστών και τη δικαστική τους δίωξη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ