Με τη «ναυαρχίδα» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και με τη συναυλία- αφιέρωμα στα «200 Χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), συνεχίζει να γιορτάζει το Σαββατοκύριακο τα 50 χρόνια λειτουργίας του το Φεστιβάλ Ολύμπου, με τους δύο πολιτιστικούς οργανισμούς να στηρίζουν το Φεστιβάλ, όπως τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές του.

   

«Εκφραστή της Πιερίας» χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ολύμπου η αρμόχια αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας τις καλές σχέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση. Στην 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, σημειώνοντας: «Όλοι εμείς υπηρετούμε ως ερασιτέχνες και ως εθελοντές τον πολιτισμό». Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι στόχος του στη δεκαετή του πορεία στον θεσμό ήταν να καταξιωθεί το Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε λόγο για στήριξη του Φεστιβάλ «από χορηγούς, αλλά όχι από την κεντρική πολιτεία». Στο δυναμικό του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Χανδόλιας.

   

Το πρόγραμμα παραστάσεων του 50ού Φεστιβάλ Ολύμπου για το μήνα Ιούλιο, ολοκληρώνεται μεθαύριο Σάββατο με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη», ενώ το πρόγραμμα για τον Αύγουστο ξεκινά την Κυριακή, με τη συναυλία αφιέρωμα στα «200 Χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους». Η συναυλία περιλαμβάνει έργα του Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού με διεθνή αναγνώριση, Νίκου Σκαλκώτα. Στη χαρά τους που θα εμφανιστούν στην ιδιαίτερη παρτίδα τους την Πιερία, αναφέρθηκαν με μήνυμά τους ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστας στο πιάνο, Πάρις Τσενίκογλου.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συμφώνησαν στην ανάγκη να αναστηλωθεί και να αξιοποιηθεί το ρωμαϊκό θέατρο 800 θέσεων, που βρίσκεται στη ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ