Δύο μουσικοκινητικά εργαστήρια ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο (9/2) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Τα εργαστήρια θα γίνονται με την καθοδήγηση της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου και φέρουν τους εξής τίτλους, «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!».
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 4,5 έως και 5,5 ετών και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια του μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό! Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές, τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα, μαθαίνουν τις τέσσερεις μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις εντάσσουν στο τραγούδι τους. Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κιάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Τη μια φορά θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και την άλλη, όργανα μουσικών.

Επίσης, οι μικροί συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα, όπως ταμπουρίνα, μαράκες, καστανιέτες, με τη βοήθεια της μουσειοπαδαγωγού εμπνέονται από προϊστορικά και σύγχρονα ζώα ανακαλύπτουν μέσα από τον αρμονικό κόσμο της φύσης τον κόσμο της μουσικής. Οι βασικές έννοιες της μουσικής θα ενσωματωθούν από το μουσικό παιχνίδι με διασκεδαστικό τρόπο στα οικοσυστήματα του Μουσείου.
Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Γραφείο Τύπου του Μουσείου, τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από δύο προγράμματα που βασίζονται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα δίνονται από το τηλέφωνο: 6992337927

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ