Εβδομάδα εκδηλώσεων, με προγράμματα απευθυνόμενα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, οργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Κρήτης την Τρίτη (2/4), Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Μάλιστα στον εορτασμό μετέχει και το  Exploration Children’s Museum,  το οποίο έτσι ξεκινά και  τη δράση.

Στόχος είναι να αναδειχθεί το μήνυμα του φετινού εορτασμού, το οποίο μάλιστα έρχεται από την Λιθουανία και συγκεκριμένα από τον εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Kestutis Kasparavicius και το οποίο είναι:  “Τα βιβλία μας βοηθάνε να χαμηλώσουμε τους ρυθμούς μας”, όπως λέει ο συγγραφέας. “Το σύμπαν ενός βιβλίου μπερδεύει όμορφα την πραγματικότητα με τη φαντασία. Και με τα βιβλία συμβαίνει άλλο ένα θαύμα: τα ίδια τα βιβλία «διαβάζουν» εμάς τους αναγνώστες. Η ζωή μας είναι ένα βιβλίο: με τα φύλλα του να μας μιλούν και τις λέξεις του να μας γοητεύουν”.

Στα πλαίσιο αυτό, το Exploration Children’s Museum με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετέχει με τη δράση:  “Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε” για σχολικές ομάδες. Συγκεκριμένα, μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Τάξης Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να εξερευνήσουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε την ανθρωπότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιόητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Exploration Children’s Museum, www.exploration.gr 

Δηλώσεις συμμετοχής: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (Β.Δ.Β.), Κατερίνα Φραγκάκη, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Β.Δ.Β.», Τηλ.: 2813409711 | fragkaki-k@heraklion.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ