Διεύρυνε την ήδη εκτεταμένη συλλογή του από μοναδικά εσωτερικά το στούντιο Masquespacio, παρουσιάζοντας στη Βαλένθια το Egeo (Αιγαίο), ένα ελληνικό εστιατόριο για σουβλάκι. Το ντιζάιν διατηρεί τη χρωματική παλέτα του Egeo – λευκό και μπλε – αλλά αναπαριστά την ουσία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής με σύγχρονες εκδοχές κολωνών που έχει φθείρει ο χρόνος.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε όταν οι ιδιοκτήτες του Egeo ζήτησαν από το ισπανικό στούντιο ντιζάιν να δημιουργήσει το πρώτο εστιατόριό τους στη Βαλένθια, αναζητώντας αισθητική συνέχεια των εσωτερικών των δύο εστιατορίων τους στη Μαδρίτη. «Ενθουσιαστήκαμε αμέσως με την ιδέα, επιπλέον νιώσαμε μια ειδική σύνδεση με την ιστορία» δήλωσε ο Christophe Penasse, συνιδρυτής του Masquespacio. «Για εμάς, ήταν τεράστια πρόκληση να σεβαστούμε το μινιμαλιστικό ελληνικό ντιζάιν και, ταυτόχρονα, να προσφέρουμε μια διαφορετική εμπειρία» πρόσθεσε.

Οι σχεδιαστές αποφάσισαν να διατηρήσουν τη χρωματική παλέτα του Egeo ενώ θα χρησιμοποιούσαν τσιμεντοειδή συνδετικά υλικά τα οποία ήταν τυπικά των κατοικιών στην Αρχαία Ελλάδα. Οι τοίχοι ενσωματώνουν οργανικά σχήματα, καθώς «προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε την Ελλάδα στον χώρο, πιο πολύ από το να χρησιμοποιούσαμε απλώς τη συνηθισμένη λευκή και μπλε χρωματική παλέτα»

( https://www.instagram.com/p/CdLpCDEM8vl/ ) εξήγησε η Ana Milena Hernández, επίσης συνιδρύτρια του Masquespacio.

Για να δημιουργήσει τις σε φωτεινό μπλε χρώμα κολώνες που έχει φθείρει ο χρόνος το στούντιο χρησιμοποίησε τρισδιάστατο εκτυπωτή και ορισμένες από αυτές τις διακόσμησε με σωλήνες LED. Ο φωτεινός μπλε χρωματικός τόνος και οι λαμπτήρες φέρνουν πιο κοντά την αρχαία παράδοση με την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Τέλος, το μπαρ για τις παραγγελίες έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο του εστιατορίου για να δημιουργεί ένα πολύβουο περιβάλλον, λες και κάποιος παραγγέλνει το σουβλάκι του σε καντίνα στην Αγορά.

 

Βασίλης Τσεκούρας

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ