Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε προεγκρίσεις για οκτώ σχέδια ταινιών μικρού μήκους, συνολικού ποσού 212.000 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την πρώτη περίοδο υποβολών με καταληκτική ημερομηνία 31/5/2022, υποβλήθηκαν συνολικά εβδομήντα τρία (73) σχέδια, από τα οποία τα εξήντα τρία (63) ήταν επιλέξιμα για αξιολόγηση και από αυτά εγκρίθηκαν τα οκτώ σχέδια.

«Το ΕΚΚ, δεδομένης της οικονομικής δυνατότητάς του εξάντλησε όλα τα περιθώρια αυξάνοντας, στο μέτρο του δυνατού, το συνολικό ποσό για προεγκρίσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, συγκριτικά με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το ίδιο πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2022» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Θεωρεί δε ότι η ουσιαστική στήριξη της ταινίας μικρού μήκους είναι εφικτή όταν εξασφαλίζει τον επαγγελματισμό και το όραμα των δημιουργών. Αυτό επιδιώκεται με χρηματοδοτήσεις που έχουν την μικρότερη δυνατόν απόκλιση από το αιτούμενο ποσό».

Τα οκτώ σχέδια μικρού μήκους που εγκρίθηκαν είναι τα εξής: Needles & pins σενάριο, σκηνοθεσία Θέλγια Πετράκη (23.000 ευρώ), Primal Matter, σενάριο, σκηνοθεσία Ισαβέλλα Μαργάρα (30.000 ευρώ), Αρκουδότρυπα, σενάριο, σκηνοθεσία των Στέργιου Ντινόπουλου, Χρυσιάννας Παπαδάκη (12.000 ευρώ), Γραμβούσα, σενάριο Γιώργος Τελτζίδης, σκηνοθεσία Σταύρος Πετρόπουλος (35.000 ευρώ), Κάνε αυτό που πρέπει, σενάριο, σκηνοθεσία Μάνος Παπαδάκης (30.000 ευρώ), Μαύρη Τρύπα, σενάριο των Τόμας Κούνστλερ, Γλυκερίας Πατραμάνη, σκηνοθεσία Τόμας Κούνστλερ (35.000 ευρώ), Μεγάλη Παρασκευή, σενάριο, σκηνοθεσία Λουκία Τζωρτζοπούλου (17.000 ευρώ), Η φωλιά, σενάριο Γιώργος Γούσης, σκηνοθεσία Δημήτρης Βαβάτσης (30.000 ευρώ).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νατ Δ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ