Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και συντηρητής, Σταύρος Μπαλτογιάννης, ο οποίος ασχολήθηκε με την απεικόνιση του γυναικείου σώματος και τα γυναικεία πορτραίτα.

Ο Σταύρος Μπαλτογιάννης γεννήθηκε το 1929 στα Γιάννενα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τον Γιάννη Μόραλη. Συνέχισε τις σπουδές της ζωγραφικής στην Academia di Belle Arti της Φλωρεντίας. Το 1959 σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Συντήρηση Έργων Τέχνης στο Instituto Centrale dei Restauro της Ρώμης αποκτώντας –έπειτα από τρία χρόνια- το δίπλωμα του συντηρητή Έργων Τέχνης.

   

Στη δημιουργική πορεία του ασχολήθηκε με γυναικεία γυμνά, πορτρέτα και τοπία. Την καλλιτεχνική του δημιουργία χαρακτηρίζει η τεχνική της κηρόχυτης ζωγραφικής ή εγκαυστικής, η οποία ακολουθεί τις αφαιρετικές τάσεις και διακρίνεται για τη λιτότητα των εκφραστικών μέσων και ταυτόχρονα τον συνδυασμό της παράδοσης με τις νέες αντιλήψεις. Απασχολήθηκε σαν συντηρητής Έργων Τέχνης και ζωγράφος και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις. Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) από το 1979.

   

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ