Στον απόηχο των φετινών Όσκαρ (91η απονομή), μπορεί κανείς να καταλήξει και σε συμπεράσματα όπως το παρακάτω…

Μουσική και κινηματογράφος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα! Και σ ’αυτήν την απονομή η μουσική κυριάρχησε…

Την απονομή άνοιξε κατ’ αρχήν το συγκρότημα των Queen με αντικαταστάτη του αείμνηστου Freddie Mercury τον Adam Lambert. Οι Queen «ρόκαραν» το Dolby Theatre με τις γνωστές ροκιές τους!

Δείτε το βίντεο εδώ.

Βέβαια αυτό δεν έγινε τυχαία, ή γιατί ο κόσμος της 7ης τέχνης, ήθελε να απονείμει απλά φόρο τιμής στο εκλιπόντα καλλιτέχνη αλλά, γιατί οι ταινίες “Bohemian Rhapsody” (με  θέμα τη ζωή του μεγάλου Freddie Mercury) και “A star is born” μιούζικαλ και οι δύο, ήταν από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Συμμετείχαν και οι δύο σε πολλές κατηγορίες για την απονομή του χρυσού αγαλματιδίου, και στο τέλος πήραν και οι δύο Όσκαρ, που ανήκουν στις λεγόμενες «μεγάλες κατηγορίες» της βραδιάς, δηλαδή αυτό του Α΄ ανδρικού ρόλου, που παρέλαβε ο Rami Malek, εφόσον ενσάρκωσε με τρομερή επιτυχία τον “Freddie” και εκείνο του καλύτερου τραγουδιού ταινίας με το “Shallow” στο “A star is born”.

   

Άλλο ένα στοιχείο είναι, ότι το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού σε ταινία, το οποίο όπως είπαμε κέρδισε το “Shallow” (τραγούδι που ακούγεται στην ταινία  “A star is born” με πρωταγωνιστές τον Bradley Cooper, ο οποίος σκηνοθέτησε και έκανε παραγωγή για πρώτη φορά, και την Lady Gaga) απονεμήθηκε σε ένα μιούζικαλ που έχει πρωτοπαιχτεί  στο πανί το 1937! Είναι η ιστορία ενός αλκοολικού μουσικού που ανακαλύπτει κι ερωτεύεται μια νέα κοπέλα, η οποία τυγχάνει και ταλέντο τραγουδίστριας… Μάλιστα τον ίδιο ρόλο είχε παίξει κι η μεγάλη Barbara Streisand σε επανεκτέλεση της ταινίας το 1976.

Η Lady Gaga και ο Bradley Cooper ήταν επίσης κι οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ Α΄ γυναικείου και Α΄ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα!

   

Το τραγούδι είναι μια σύνθεση των Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, και Andrew Wyatt.

Αυτό λοιπόν το τραγούδι έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν της βραδιάς αυτής, αφού βγήκαν και το τραγούδησαν ζωντανά στην σκηνή του Dolby theatre το ντουέτο Lady Gaga και Bradley Cooper σε μία  εκτέλεση που καθήλωσε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους αλλά και τους εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούσαν εκείνη την στιγμή!
Στο τέλος οι επιδοκιμασίες και τα χειροκροτήματα «έριξαν» την αίθουσα, αφού η ερμηνεία ήταν τρομερά ρομαντική και αισθαντική!

Δείτςε το βίντεο εδώ.

Τo τραγούδι είναι και μεγάλη επιτυχία στις μουσικές λίστες.

Όλα αυτά λοιπόν, δείχνουν ότι η μουσική κυριάρχησε στα Όσκαρ 2019!

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ