Το αγαπημένο αινιγματικό γαλλικό EDM δίδυμο «Daft Punk» κάνει γνωστή τη νέα κατάσταση με ένα νέο οκτάλεπτο βίντεο με τίτλο «Epilogue».

Το κλιπ αυτό που προκάλεσε έκπληξη - με αποσπάσματα από την ταινία τους «Electroma» από το 2006 – εμφανίστηκε τη Δευτέρα το πρωί (22 Φεβρουαρίου) και ξεκινάει με μια μακρόχρονη λήψη του ζευγαριού, που φορά  προσαρμοσμένες στολές αγώνων Daft Punk και τα εμβληματικά τους κράνη ρομπότ, ως Guy-Manuel de Homem- Christo και Thomas Bangalter, να περπατά αργά μέσα από μια θυελλώδη έρημο.

Ενώ ο Homem-Christo προχωρά με αποφασιστικά βήματα στο βίντεο, ο Bangalter παραμένει πίσω και σταματά τελικά, καθώς η απόσταση μεταξύ τους αυξάνεται. Μετά από μια τελευταία ματιά προς τα πίσω, στον σύντροφό του, ο Homem-Christo επιστρέφει και κοιτάζει τον Bangalter στο καλυμμένο με το κράνος πρόσωπό του, καθώς βγάζει το μαύρο σακάκι του και γυρίζει για να αποκαλύψει έναν πίνακα ελέγχου στην πλάτη του.

Απλά με τον ήχο του ανέμου να στροβιλίζεται γύρω τους, ο Homem-Christo ανοίγει το πάνελ, γυρίζει έναν διακόπτη και ξεκινά μια ηχητική αντίστροφη μέτρηση ενός λεπτού, που γίνεται όλο και πιο δυνατή, καθώς ο Bangalter φεύγει και στη συνέχεια σταματά για αυτοκαταστροφή.

Η εδώ και χρόνια δημοσιογράφος Kathryn Frazier επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Παρισιού διαλύθηκε και ότι το βίντεο αντιπροσωπεύει τη δήλωσή τους σχετικά με το τέλος της σχεδόν τριακονταετούς συνεργασίας τους˙  κατά τη συνέντευξη τύπου δεν δόθηκε κανένας λόγος για τη διάσπαση αυτή.

Το βίντεο τελειώνει με την εικόνα ενός ασημένιου και ενός χρυσού χεριού που δημιουργούν το σχήμα ενός τριγώνου πάνω από τα έτη 1993-2021, ως μια δύση του ήλιου στα στελέχη του τραγουδιού τους «Touch», από αυτό που θα ήταν και το τελικό τους άλμπουμ, το «Random Access Memories» του 2013. Αν και κυκλοφόρησαν μόνο τέσσερα πλήρη άλμπουμ - το πρώτο «Homework» του 1997, το «Discovery» του 2001 και το «Human After All» του 2005 - το ζευγάρι ήταν σούπερ σταρ με εξαιρετική επιρροή στη χορευτική μουσική και η ζωντανή, αναζωογονητική μουσική τους διέψευδε την κρύα εξωτερική τους εμφάνιση ως ρομπότ.

Οι παριζιάνοι παραγωγοί έφτασαν στα ύψη της χορευτικής μουσικής με έναν ήχο εμπορικού σήματος που συνδυάζει ποπ, funk, synthpop, hip-hop, house και techno με αρμονία indie rock, συνοδευόμενα από εντυπωσιακά futureshock βίντεο που σκηνοθετούνταν από τους Spike Jonze,  Roman Coppola και Michel Gondry, οι οποίοι συνδύασαν κινούμενα σχέδια και σουρεαλιστικές εικόνες. Ξεκινώντας το 1999, το ντροπαλό ζευγάρι υιοθέτησε τα σιωπηλά ρομπότ κοστούμια τους, τα οποία φορούσαν με θρησκευτική ευλάβεια για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους, ενώ σπάνια εμφανίστηκαν στο κοινό χωρίς τα λαμπερά τους κράνη.

Μεταξύ των πιο αγαπημένων επιτυχιών τους είναι τραγούδια όπως το «Around the World» και το «Da Funk», καθώς και το «One More Time», το «Robot Rock» και το βραβευμένο με Grammy Νο 2 το 2013, «Get Lucky». Εκτός από τα πολύχρωμα βίντεο τους, οι DP κέρδισαν επίσης τη φήμη για εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις, καθώς στροβίλιζαν το σώμα τους σύμφωνα με τα χορευτικά τους hits από την κορυφή μιας τεράστιας ηλεκτρικής πυραμίδας με ελαφρύ παλμό. Το ζευγάρι ηχογράφησε επίσης το soundtrack άλμπουμ για το «Tron: Legacy» του 2010 και κυκλοφόρησε την πλήρη ταινία κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας «Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem» το 2003, ενώ ακολούθησε το σκηνοθετικό ντεμπούτο τους το 2006 με την ταινία επιστημονικής φαντασίας με τα ρομπότ σε αναζήτηση της ανθρωπότητας «Daft Punk's Electroma».

Το άλμπουμ που έγινε και κύκνειο άσμα τους, το πρώτο του Billboard 200 το 2013 «Random Access Memories», περιλάμβανε συνεργασίες με τον Chic's Nile Rodgers, τον πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής Giorgio Moroder και τον Paul Williams, καθώς και τον Julian Casablancas των Strokes, τον Pharrell Williams, τον Panda Bear και τον Chilly Gonzales. Την ώρα της συνέντευξης τύπου ήταν άγνωστο αν υπήρχαν μη κυκλοφορημένα κομμάτια των DP φυλαγμένα, οπότε η τελική μουσική που κυκλοφόρησε από το ντουέτο θα μπορούσε να είναι η συνεργασία του 2016 με το The Weeknd στο hit «Starboy» και το «I Feel It Coming» από το άλμπουμ «Starboy» του Καναδού τραγουδιστή.

Tο βίντεο «Epilogue» 

Πηγή: Billboard

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ