Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα αναλάβει πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 72ης Μπερλινάλε

Ο Ινδοαμερικανός σκηνοθέτης Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 72ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές.

Η Μπερλινάλε, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ μετά από εκείνα των Καννών και της Βενετίας, θα διεξαχθεί δια ζώσης στο διάστημα 10-20 Φεβρουαρίου. Λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ του 2021 έγινε σχεδόν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Ο 51χρονος Σιάμαλαν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1999 με το μεταφυσικό θρίλερ «Η έκτη αίσθηση», με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις, το οποίο ήταν υποψήφιο για έξι βραβεία Όσκαρ. Έκτοτε, έχει γυρίσει πολλές ταινίες, κυρίως θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, όπως τον «Άφθαρτο», την «Επίσκεψη» και το «After Earth».

«Με τις ταινίες του, δημιούργησε ένα σύμπαν όπου οι φόβοι και οι επιθυμίες μας είναι οικείοι, όπου οι νέοι δεν είναι μόνο πρωταγωνιστές αλλά και οι κινητήριες δυνάμεις για την υπέρβαση του φόβου» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Berlinale, Κάρλο Κατριάν. «Στους αμερικανικούς κινηματογραφικούς κύκλους, ο Σιάμαλαν είναι μια μοναδική φιγούρα, ένας δημιουργός που έμεινε πιστός στο όραμά του», πρόσθεσε.

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν δήλωσε ότι ανυπομονεί να αναλάβει την προεδρία της κριτικής επιτροπής. «Το να έχω την ευκαιρία να στηρίξω και να τιμήσω τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου είναι ένα δώρο που το δέχομαι με πολύ μεγάλη χαρά», τόνισε.

 

Φώτο: JASON SZENES 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/Φ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ