Τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδίου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο, βράβευσε σήμερα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), για την ανιδιοτελή προσφορά του στις διαστημικές κι αστρονομικές επιστήμες στη χώρα.

Η εκδήλωση, που έγινε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΛΔΟ, Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ακολούθησε προβολή αναμνηστικού βιογραφικού βίντεο, για την πορεία και το έργο του Διονύση Σιμόπουλου, καθώς και ομιλία του προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, ο οποίος μίλησε για την καθοριστική και πολυετή συνεισφορά του κ. Σιμόπουλου στη διαμόρφωση και λειτουργία του Πλανηταρίου.

Συγκινητική ήταν η ομιλία τού επί 65 χρόνια παιδικού φίλου του κ. Σιμόπουλου, Γιώργου Δάσιου, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά των παιδικών τους χρόνων. Ο κ. Δάσιος είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων.

Για τον κ. Σιμόπουλο μίλησε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής Κοσμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Πλειώνης, ο οποίος υπογράμμισε τον ανεξίτηλο ρόλο του ως εμπνευστής και μέντορας  των νέων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η υποστήριξη του Διονύση Σιμόπουλου στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Για τη συνολική συνεισφορά στη διάχυση της διαστημικής επιστήμης στην Ελλάδα ο κ. Παππάς απένειμε στον Διονύση Σιμόπουλο ειδική τιμητική πλακέτα.

https://www.naftemporiki.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ