Με δωρεάν σεμινάρια για τους Κρητικούς σπουδαστές κιθάρας θα αρχίσει το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, που πργματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο "Σπίτι Πολιτισμού" , στο Ρέθυμνο.Τα σεμινάρια θα γίνονται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μουσικός Καρπός».
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Καλλιτεχνική Οργάνωση του Ρεθυμνιώτη μουσικού, Αντώνη Μαυράκη με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης και του «Μουσικού Καρπού». Μάλιστα, έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, κ.Αντώνης Κοΐζας.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας, Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, που θα συμπράξουν σαν ντουέτο αλλά και σε συνεργασία με το περίφημο Nikea Guitar Ensemble, ακόμη, οι σπουδαίοι Κρητικοί μουσικοί Νίκος Κατσαράκης και Γιώργης Κοντογιάννης "Κρης", ο Ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης και οι νεαροί σολίστ κιθάρας Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής), Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Γρηγοριάδης.
Στην διοργάνωση θα συμπράξουν επίσης τα Κιθαριστικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, του "Μονόχορδο" και του ¨Παγκρήτιου¨ Ωδείου.
Το πρόγραμμα:
Έναρξη Φεστιβάλ: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00-16:30. Διάλεξη με θέμα: «Ιστορία της Κιθάρας», Νίκος Κατσαράκης
16:30-19:45: Σεμινάριο από τους προσκεκλημένους κιθαρίστες σε μαθητές και σπουδαστές με δωρεάν συμμετοχή.
Ώρα 20:00: Συναυλία των Κιθαριστικών Συνόλων του Παγκρητίου Ωδείου (Guitar Ensemble) και Nikea Guitar Ensemble.
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00: Συναυλία των Κιθαριστικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου & του Ωδείου Μονόχορδο.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ